Вратио се убица дјечијег лица!

Јунајтед грешком на сајту потврдио да ће Солскјер бити менаџер! Оле Гунар Солскјер, легендарни норвешки фудбалер, постао је вршилац дужности менаџера Манчестер јунајтеда и то је откривено на потпуно бизаран начин.  Званично!

Фудбал 19.12.2018 | 11:45
Вратио се убица дјечијег лица!
Званично је: Оле Гунар Солскјер је нови шеф стручног штаба Манчестер јунајтеда, пошто је клуб са Олд Трафорда потврдио вест да је легендарни Норвежанин наследник Жозеа Муриња.

Уговор је потписан до краја сезоне, а за помоћнике су одређени Мајк Филан, који је имао изузетно важну улогу у време највећих успеха под палицом сер Алекса Фергусона, Мајкл Керик (био и у Мурињовом стручном штабу) и Кјеран Мекен.

Чувени Убица дечијег лица се вратио на Олд Трафорд после десет година, колико је прошло од именовања за тренера резервне екипе, после чега је још радио у Молдеу, с којим је освојио две титуле првака и један Куп Норвешке.

„Манчестер јунајтед ми је у срцу. Дивно је што се враћам у клубу у овој улози. Радујем се што ћу радити са изузетно талентованом екипом, као и што ћу сарађивати са остатком стручног штаба и свима у клубу“, рекао је Солскјер, који је за Црвене ђаволе одиграо 366 утакмица и постигао 126 голова, можда и најзначајнији је онај из надокнаде времена на Ноу Кампу кад су Енглези савладали Бајерн и освојили Лигу шампиона 1999. године (2:1).

Деби Оле Гунара Солскјера планиран је за суботу од 18.30 кад славни клуб гостује Кардифу у 18. колу Премијер лиге.

„Оле је клупска легенда, поседује огромно искуство као на терену, тако и у улози тренера. На основу свега што је урадио за Манчестер значи да зна како клуб живии и дише. Одушевљени смо што су се и он и Мајк Филан вратили у клубу. Сигурни смо да ће ујединити играче и навијаче у другом делу сезоне“, сматра Ед Вудворд, извршни директор Јунајтеда.

Јунајтед је у уторак отпустио Жозеа Муриња после катастрофалних резултата од почетка сезоне и Солскјер се спомињао као кандидат да га наследи.

Званичне потврде није било, али је постало извесно да ће то бити он после грешке која се појавила на званичном сајту "Црвених ђавола".

"Солскјер је постао наш 'прелазни' менаџер, 20 година пошто је постигао тај гол", објављено је на сајту Јунајтеда, али је брзо обрисано. Нешто касније један од највећих европских клубова ипак је обелоданио новог менаџера. 

Он је миљеник навијача Манчестер јунајтеда и остао је упамћен пре свега по победоносном голу у финалу Лиге шампиона 1999. у Барселони када је Манчестер јунајтед победио Бајерн са 2:1, о чему је управо било речи у обрисаном посту. 

Норвежанин је постигао гол одлуке у 90. минуту, недуго пошто је такође "резервиста" у том мечу, Теди Шерингем изједначио на 1:1.

Солскјер (45) је 11 сезона провео на "Олд Трафорду" и за то време постигао је 126 голова на 366 утакмица.

Бивши норвешки репрезентативац замениће на клупи Жозеа Муриња, који је јуче отпуштен због лоших резултата. Како је пренео Би-Би-Си (ББЦ), његов помоћник биће Мајк Филан.

Солскјер је тренирао норвешки клуб Молде, а сезона у том такмичењу завршена је 2018. године и почеће у марту.

Наводе о Солскјеру потврдила је и норвешка премијерка Ерна Солберг, која му је честитала путем друштвених мрежа.

"Велики дан за норвешки фудбал. Срећно у предвођењу 'Црвених ђавола", навела је она, а затим и обрисала тај твит.

Први пут на клупи Јунајтеда, Солскјер би могао да буде у суботу, на утакмици са Кардифом.

Управа Јунајтеда жели да постави привременог тренера до краја сезоне.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар