Vratio se ubica dječijeg lica!

Junajted greškom na sajtu potvrdio da će Solskjer biti menadžer! Ole Gunar Solskjer, legendarni norveški fudbaler, postao je vršilac dužnosti menadžera Mančester junajteda i to je otkriveno na potpuno bizaran način.  Zvanično!

Fudbal 19.12.2018 | 11:45
Vratio se ubica dječijeg lica!
Zvanično je: Ole Gunar Solskjer je novi šef stručnog štaba Mančester junajteda, pošto je klub sa Old Traforda potvrdio vest da je legendarni Norvežanin naslednik Žozea Murinja.

Ugovor je potpisan do kraja sezone, a za pomoćnike su određeni Majk Filan, koji je imao izuzetno važnu ulogu u vreme najvećih uspeha pod palicom ser Aleksa Fergusona, Majkl Kerik (bio i u Murinjovom stručnom štabu) i Kjeran Meken.

Čuveni Ubica dečijeg lica se vratio na Old Traford posle deset godina, koliko je prošlo od imenovanja za trenera rezervne ekipe, posle čega je još radio u Moldeu, s kojim je osvojio dve titule prvaka i jedan Kup Norveške.

„Mančester junajted mi je u srcu. Divno je što se vraćam u klubu u ovoj ulozi. Radujem se što ću raditi sa izuzetno talentovanom ekipom, kao i što ću sarađivati sa ostatkom stručnog štaba i svima u klubu“, rekao je Solskjer, koji je za Crvene đavole odigrao 366 utakmica i postigao 126 golova, možda i najznačajniji je onaj iz nadoknade vremena na Nou Kampu kad su Englezi savladali Bajern i osvojili Ligu šampiona 1999. godine (2:1).

Debi Ole Gunara Solskjera planiran je za subotu od 18.30 kad slavni klub gostuje Kardifu u 18. kolu Premijer lige.

„Ole je klupska legenda, poseduje ogromno iskustvo kao na terenu, tako i u ulozi trenera. Na osnovu svega što je uradio za Mančester znači da zna kako klub živii i diše. Oduševljeni smo što su se i on i Majk Filan vratili u klubu. Sigurni smo da će ujediniti igrače i navijače u drugom delu sezone“, smatra Ed Vudvord, izvršni direktor Junajteda.

Junajted je u utorak otpustio Žozea Murinja posle katastrofalnih rezultata od početka sezone i Solskjer se spominjao kao kandidat da ga nasledi.

Zvanične potvrde nije bilo, ali je postalo izvesno da će to biti on posle greške koja se pojavila na zvaničnom sajtu "Crvenih đavola".

"Solskjer je postao naš 'prelazni' menadžer, 20 godina pošto je postigao taj gol", objavljeno je na sajtu Junajteda, ali je brzo obrisano. Nešto kasnije jedan od najvećih evropskih klubova ipak je obelodanio novog menadžera. 

On je miljenik navijača Mančester junajteda i ostao je upamćen pre svega po pobedonosnom golu u finalu Lige šampiona 1999. u Barseloni kada je Mančester junajted pobedio Bajern sa 2:1, o čemu je upravo bilo reči u obrisanom postu. 

Norvežanin je postigao gol odluke u 90. minutu, nedugo pošto je takođe "rezervista" u tom meču, Tedi Šeringem izjednačio na 1:1.

Solskjer (45) je 11 sezona proveo na "Old Trafordu" i za to vreme postigao je 126 golova na 366 utakmica.

Bivši norveški reprezentativac zameniće na klupi Žozea Murinja, koji je juče otpušten zbog loših rezultata. Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), njegov pomoćnik biće Majk Filan.

Solskjer je trenirao norveški klub Molde, a sezona u tom takmičenju završena je 2018. godine i počeće u martu.

Navode o Solskjeru potvrdila je i norveška premijerka Erna Solberg, koja mu je čestitala putem društvenih mreža.

"Veliki dan za norveški fudbal. Srećno u predvođenju 'Crvenih đavola", navela je ona, a zatim i obrisala taj tvit.

Prvi put na klupi Junajteda, Solskjer bi mogao da bude u subotu, na utakmici sa Kardifom.

Uprava Junajteda želi da postavi privremenog trenera do kraja sezone.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar