РС добила Владу: Какве су реакције?

Просперитетна и економски јака Република Српска, спречавање одласка младих из земље и одговорност у раду сваког министра појединачно – то је сажетак експозеа новог предсједника Владе РС, Радована Вишковића. Добро упаковане реченице у обећања која сада чекају на испуњење. Економисти поручују да јесу препознати основни проблеми Српске, али да је питање хоће ли постојати истински и одговоран рад на њиховом рјешавању.

Република Српска 18.12.2018 | 21:02
РС добила Владу: Какве су реакције?
"Као што фудбалери свој рад приказују на првим утакмицама, тако и овдје чекамо прве резултате са терена. Експозе Радована Вишковића садржи добре планове, али још је рано за било какве прогнозе", каже економиста Зоран Павловић.

Радован Вишковић је обећао и транспарентнији рад нове Владе и њених институција. С обзиром на то да је слично обећање дала и Жељка Цвијановић на почетку мандата, а да је њен премијрски рад окарактерисало дјеловање иза затворених врата, новинари очекују да ситуација буде другачија овај пут.

"Очекујемо оно што тражимо свих ових година, да се измијени Кривични закон. Такође, мандат Жељке Цвијановић су обиљежиле сједнице које су биле потпуно затворене за јавност, и очекујемо да се то сада промијени", поручује Љиљана Смиљанић, новинарка Ал Џазире.

Ипак, половина нових министара  су у суштини стари те не улијевају велико повјерење – категорични су аналитичари. Дарко Кузмановић, политички  аналитичар поручује да додатну конфузију уноси низ странака који су сада ушли у власт жељни лаког плијена – грађанског новца.

"Додатни проблем је деинтелектуализација нове Владе Републике Српске. Тако имате ситуацију да неко ко заврши правни или економски дође на мјесто министра индустрије или слично", поручује политички аналитичар Дарко Кузмановић.

Добро позната имена попут Петра Ђокића, Сребренке Голић, Лејле Решић, Драгана Лукача, Антона Касиповића и Неђа Трнинића заузели су опет своје позиције у Влади Српске. Ален Шеранић се преоријентисао на друго министарство, док су Срђан Рајчевић, Зора Видовић и Наталија Тривић само фотеље из институција замијенили министарским. Нова имена долазе из Народног демократског покрета, Вјекослав Петричевић, као и Драгица Ковач из новоосноване странке Недељка Чубриловића.



БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

неко

18.12.2018 20:42

Ма пусту владу, хоцели доци Генерал на одмор?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аурелије

19.12.2018 06:03

Боље би било да се мало пише о томе како Бијељина није очишћена од снијега и леда. Какве су реакције грађана по том питању? Да ли требамо почети са тужбама против Града и са оштетним захтјевима за повреде и ломове због неочишћених тротоара и улица? Срамота је ово више.

Name

Д

18.12.2018 20:43

Анализирајете мјеста министара у вама драгој Њемацкој, све једни те исти и само мијењају мјеста министарства, јер тако поставља кнацеларка. Нпр. министарка Урсула вон дер Леyен била минстарка за фамилију, па за провреду, па здравство, па сад за одбрану, а долази из министарске фамилије, тата био министар. Па Хајко Маас, промијенио све фотеље итд. Онда у Свајцарској је то обицај док је у слузби владе измијни све фотеље, па у другим земљама. Кад би били увијек нови, на сто би то лицило? Док нови министар стекне искуство и ухода се, продје му мандат. Свака влада свијета поставља своје људе. Министри морају бити један уходани тим људи који се медју собом познају, имају повјерења једни у друге и одговорни су некоме изнад њих. Није политика васа кафанска или улицарска прица. Политика је гора него у било ком холивудском филму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.12.2018 20:59

Тачно, свака влада поставља своје људе, само ми немамо стандард као у Њемачкој и Швајјцарској па не знам чему поређење.

Name

Ре

18.12.2018 20:59

Њемачка!!? Ја будале..

Name

Ре

18.12.2018 21:49

код нас је боље него у Њемацкој, рекао баја.

Name

Свица

18.12.2018 22:23

Политицари у ЦХ не зиве од политике вец сви имају своје послове мимо политике а политика им додје као хоби.парламенти локални заједница опстина односно комуна,кантона и конфдерални парламент засједају веома ријетко ,једном или два пута годисње а посланици за свој рад не добијају било какве нахнаде и плате..толико о свајцарској

Name

то ре

18.12.2018 23:14

за ре. Ако ти се не свидја, а ти пореди са Румунијом, Бугарском или неком другом земљом гјде је стандард исти или низи. Као сто ти реце, свака влада поставља своје људе, па у томе јесте то "поредјење", тј. свугдје иста ствар. Стандард ту не игра улогу. А сто знаци стално нова власт? У Француској се власт у последње вријеме стално мијења и питај их, да ли им је боље.

Name

Милош

19.12.2018 06:48

И наши су толико добри да их не треба мијењати! Само да још и нешто знају из струке било би одлично.

Name

Тута

18.12.2018 21:24

Зна ли ико ко је ова Цубрина?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Тута

18.12.2018 21:50

од његове цуре стрина. Досадило јој да буде домацица, казе вољела би да види како је то бити министар.

Name

ерт

18.12.2018 21:26

Али они раде по стандарду и образовани су,а ови наси стуц муц приватни фаx СРАМОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бака и унука

18.12.2018 21:36

Теско нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

19.12.2018 04:58

Вози Мишко! Доведен да је направи ко Венецуелу, захваљујући возачу тешких камиона Мадуру од Милића неће бити ни тоалет папира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српски гадови

19.12.2018 07:33

То је влада која држи лопове и криминалце још на патњи и грбачи народа и бораца РС без правде и закона од затвора и враћање народне и борачке пљачке од свих отети борачки привилегија у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скј

19.12.2018 09:35

Само да не поцну одмах красти.

ОДГОВОРИТЕ