Вијест из Русије: Партизан сам одлучује о Топ 16!

Асвелу драма против Зенита, Партизан држи све у својим рукама.  Кошаркаши Асвела победили су Зенит у гостима после продужетка са 84:83 у последњем колу групе Ц Еврокупа и олакшали посао Партизану.  Асвел победио Зенит у гостима, што значи да црно-бели у својим рукама држе судбину пласмана у следећу фазу Еврокупа.

Кошарка 18.12.2018 | 20:35
Вијест из Русије: Партизан сам одлучује о Топ 16!
Асвел је у Санкт Петербургу успео да надокнади минус од 11 поена и избори продужетке, а онда у додатних пет минута дође до победе која много значи у расплету ове групе.

Екипа коју поседује Тони Паркер се придружила "Слепим мишевима" у нокаут фази и једини су безбедни.

Касније током вечери Тренто дочекује Валенсију и, у случају очекиваног пораза италијанског клуба, "црно-белима" ће у среду бити потребан било какав тријумф над Турк Телекомом за четврто место, а ако он буде са пет и више поена разлике, у следећу фазу ће са треће позиције. 

Такав распоред би се десио јер би се створио круг од три тима са истим учинком 4-6 (Зенит-Партизан-Турк Телеком) у којем наш клуб има одличну позицију јер више не зависи од Трента. 

Ако Партизан победи са 4 разлике, уз понављамо очекиван тријумф Валенсије у Тренту, онда би највероватније био четврти јер Зенит има бољу кош разлику. 

Тај дуел на програму је од 20 часова у хали "Александар Николић".

Што се тиче меча у Санкт Петербургу, домаћин је много боље отворио сусрет, током већег дела првог полувремена имао и двоцифрену предност, али је на крају прокоцкао и пропустио прилику да овери трећу позицију.

Најефикаснији у победничком саставу био је Амине Нуа са 17 поена и 6 скокова, Мантас Калнијетис додао је 14, један више од Теа Маледона, док су по 12 постигли Алфа Каба (8 ухваћених лопти), Жан-Шарлс Ливио и Демаркус Нелсон који је додао и 5 скокова.

Код Зенита двоцифрени су једино били Сергеј Карсјов са 14, односно Џејлен Рејнолдс са 12 поена и исто толико скокова, док наш Марко Симоновић није играо.

Као четврти би Партизан ишао у групу са Униксом, Цедевитом и А2 (потенцијално Звездом, вероватно Андором), а као трећи са Монаком, Лијетувос Ритасом и Б2 (поражени из меча Алба – Локомотива).

Шок у Санкт Петербургу, на радост навијача Партизана!

Кошаркаши Зенита испустили су после продужетка "меч лопту" за пласман у Топ 16, изгубили на свом терену од Асвела и омогућили црно-белима да сами одлучују о судбини своје борбе за пролаз.

Зенит - Асвел 83:84 (27:21, 20:17, 10:19, 17:17, 9:10)

Партизан ће, дакле, ући у Топ 16 са било каквом победом, што је објашњено у детаљним калкулацијама најкомпликованије групе ове фазе Еврокупа.

Са друге стране, Зенит ће сада постати тим који ће се надати и навијати да му се "поклопе" резултати преосталих утакмица у овој групи. Руски тим имао је вођство кроз прво полувреме, велики пад у трећој четвртини и напад за победу, у којем је Филип Скраб промашио полагање за победу и пролаз.

Асвел је издржао тај напад, изборио продужетак и у њему "оверио" тријумф поенима младог плејмејкера Теа Маледона (рођен 2001).

Амине Ноа предводио је госте са 17 поена, Мантас Калнијетис постигао је 14 (и јако важну тројку у завршници), а двоцифрени су били и Маледон, Ливио Жан Шарл и Демаркус Нелсон (по 12).

Са друге стране, Скраб је постигао 18 за домаће, Сергеј Карасјов 14, а Џејлен Рејнолдс 12. Српски репрезентативац Марко Симоновић није улазио у игру, док су његови саиграчи губили битку са растерећеним, али и борбеним ривалом.

Еврокуп – 10. коло:

група Ц:

Зенит Санкт Петербург – Асвел 83:84 после продужетка

20.30 Тренто – Валенсија

среда 20.00 Партизан – Турк Телеком

Табела: Валенсија 7-2, Асвел 7-3, Турк Телеком 4-5, Зенит 4-6, Тренто 3-6, Партизан 3-6.

Круг Зенит-Партизан-Турк Телеком:

Зенит – Турк Телеком 91:80
Турк Телеком – Зенит 81:75

Партизан – Зенит 89:82
Зенит – Партизан 75:71

Турк Телеком – Партизан 77:72
Партизан – Турк Телеком ?

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар