Vijest iz Rusije: Partizan sam odlučuje o Top 16!

Asvelu drama protiv Zenita, Partizan drži sve u svojim rukama.  Košarkaši Asvela pobedili su Zenit u gostima posle produžetka sa 84:83 u poslednjem kolu grupe C Evrokupa i olakšali posao Partizanu.  Asvel pobedio Zenit u gostima, što znači da crno-beli u svojim rukama drže sudbinu plasmana u sledeću fazu Evrokupa.

Košarka 18.12.2018 | 20:35
Vijest iz Rusije: Partizan sam odlučuje o Top 16!
Asvel je u Sankt Peterburgu uspeo da nadoknadi minus od 11 poena i izbori produžetke, a onda u dodatnih pet minuta dođe do pobede koja mnogo znači u raspletu ove grupe.

Ekipa koju poseduje Toni Parker se pridružila "Slepim miševima" u nokaut fazi i jedini su bezbedni.

Kasnije tokom večeri Trento dočekuje Valensiju i, u slučaju očekivanog poraza italijanskog kluba, "crno-belima" će u sredu biti potreban bilo kakav trijumf nad Turk Telekomom za četvrto mesto, a ako on bude sa pet i više poena razlike, u sledeću fazu će sa treće pozicije. 

Takav raspored bi se desio jer bi se stvorio krug od tri tima sa istim učinkom 4-6 (Zenit-Partizan-Turk Telekom) u kojem naš klub ima odličnu poziciju jer više ne zavisi od Trenta. 

Ako Partizan pobedi sa 4 razlike, uz ponavljamo očekivan trijumf Valensije u Trentu, onda bi najverovatnije bio četvrti jer Zenit ima bolju koš razliku. 

Taj duel na programu je od 20 časova u hali "Aleksandar Nikolić".

Što se tiče meča u Sankt Peterburgu, domaćin je mnogo bolje otvorio susret, tokom većeg dela prvog poluvremena imao i dvocifrenu prednost, ali je na kraju prokockao i propustio priliku da overi treću poziciju.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Amine Nua sa 17 poena i 6 skokova, Mantas Kalnijetis dodao je 14, jedan više od Tea Maledona, dok su po 12 postigli Alfa Kaba (8 uhvaćenih lopti), Žan-Šarls Livio i Demarkus Nelson koji je dodao i 5 skokova.

Kod Zenita dvocifreni su jedino bili Sergej Karsjov sa 14, odnosno Džejlen Rejnolds sa 12 poena i isto toliko skokova, dok naš Marko Simonović nije igrao.

Kao četvrti bi Partizan išao u grupu sa Uniksom, Cedevitom i A2 (potencijalno Zvezdom, verovatno Andorom), a kao treći sa Monakom, Lijetuvos Ritasom i B2 (poraženi iz meča Alba – Lokomotiva).

Šok u Sankt Peterburgu, na radost navijača Partizana!

Košarkaši Zenita ispustili su posle produžetka "meč loptu" za plasman u Top 16, izgubili na svom terenu od Asvela i omogućili crno-belima da sami odlučuju o sudbini svoje borbe za prolaz.

Zenit - Asvel 83:84 (27:21, 20:17, 10:19, 17:17, 9:10)

Partizan će, dakle, ući u Top 16 sa bilo kakvom pobedom, što je objašnjeno u detaljnim kalkulacijama najkomplikovanije grupe ove faze Evrokupa.

Sa druge strane, Zenit će sada postati tim koji će se nadati i navijati da mu se "poklope" rezultati preostalih utakmica u ovoj grupi. Ruski tim imao je vođstvo kroz prvo poluvreme, veliki pad u trećoj četvrtini i napad za pobedu, u kojem je Filip Skrab promašio polaganje za pobedu i prolaz.

Asvel je izdržao taj napad, izborio produžetak i u njemu "overio" trijumf poenima mladog plejmejkera Tea Maledona (rođen 2001).

Amine Noa predvodio je goste sa 17 poena, Mantas Kalnijetis postigao je 14 (i jako važnu trojku u završnici), a dvocifreni su bili i Maledon, Livio Žan Šarl i Demarkus Nelson (po 12).

Sa druge strane, Skrab je postigao 18 za domaće, Sergej Karasjov 14, a Džejlen Rejnolds 12. Srpski reprezentativac Marko Simonović nije ulazio u igru, dok su njegovi saigrači gubili bitku sa rasterećenim, ali i borbenim rivalom.

Evrokup – 10. kolo:

grupa C:

Zenit Sankt Peterburg – Asvel 83:84 posle produžetka

20.30 Trento – Valensija

sreda 20.00 Partizan – Turk Telekom

Tabela: Valensija 7-2, Asvel 7-3, Turk Telekom 4-5, Zenit 4-6, Trento 3-6, Partizan 3-6.

Krug Zenit-Partizan-Turk Telekom:

Zenit – Turk Telekom 91:80
Turk Telekom – Zenit 81:75

Partizan – Zenit 89:82
Zenit – Partizan 75:71

Turk Telekom – Partizan 77:72
Partizan – Turk Telekom ?

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar