Тадић се радује Реалу!

Штета што је Роналдо отишао, једино против Барсе и Ситија не бисмо доминирали! „Морамо да научимо да играмо на резултат, то је најважније у Лиги шампиона“, каже српски репрезентативац.

Фудбал 20.12.2018 | 22:30
Тадић се радује Реалу!
"Када погледам друштвене мреже видим да смо већ избацили Реал", каже српски репрезентативац Душан Тадић након сазнања да ће Краљевски клуб бити противник Копљаницима у осмини финала Лиге шампиона на пролеће.

Ајакс има лош скор са Мадриђанима и шест узастопних пораза, а пуно бола им је нанео Кристијано Роналдо.

"Нема везе што он више није тамо, јаки су. Штета што је отишао из Реала. Када играте са најбољима на свету и ваша игра се више вреднује", истиче Србин у разговору за холандски Телеграф.

Тадић напомиње да је задовољан жребом.

"Баш сам Реал желео да добијемо. То је, поред Ајакса, један од мени најдражих клубова, јер сам као мали гледао на телевизији финале из 1998. у којем је Мијатовић постигао гол за титулу, баш на Амстердам Арени."

Зато се Србин радује сусрету са Краљевским тимом.

"Бернабеу је прелеп стадион, а ми смо против Бајерна у групи већ показали да можемо да се такмичимо са сваким. Мадрид је врло искусна екипа и зна како се побеђују овакве нокаут утакмице. Пролазе кроз транзицију, имају проблема, али неће се унапред предати. Можда ће се појачати у јануару тако да ће бити тешка утакмица. Ипак, верујем да имамо шансу јер поседујемо огроман квалитет. Можемо да играмо са сваким, а имали бисмо већи посед од сваког ривала, осим од Манчестер Ситија и Барселоне. Опет, ни посед ни доминација не значе да ћемо сигурно победити. Морамо добро да се адаптирамо на игру Реала и пружимо максимум."

Занимљиво, Тадић је јучерашњи жреб за Лигу шампиона пратио из теретане.

"Вежбао сам, радио груди када сам добио нотификацију на телефону."

То што је Ајакс избегао Манчестер Сити, Барселону, ПСЖ и Јувентус је добро, али...

"Пошто смо били у другом шеширу знали смо да ћемо добити тешког противника. Нема пуно разлике међу топ тимовима свако је квалитетан на свој начин."

Опет, Копљаницима треба искуства да би избацили Реал.

"Требало је да победимо Бајерн у групи. Са 1:1 и 3:3 у две утакмице испали бисмо да се радило о нокаут фази. То је чињеница. Али, то је мало и до искуства. морамо да наставимо да играмо фудбал и да кроз то научимо да више играмо на резултат. То је најважније у Лиги шампиона", закључио је Душан Тадић. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар