Tadić se raduje Realu!

Šteta što je Ronaldo otišao, jedino protiv Barse i Sitija ne bismo dominirali! „Moramo da naučimo da igramo na rezultat, to je najvažnije u Ligi šampiona“, kaže srpski reprezentativac.

Fudbal 20.12.2018 | 22:30
Tadić se raduje Realu!
"Kada pogledam društvene mreže vidim da smo već izbacili Real", kaže srpski reprezentativac Dušan Tadić nakon saznanja da će Kraljevski klub biti protivnik Kopljanicima u osmini finala Lige šampiona na proleće.

Ajaks ima loš skor sa Madriđanima i šest uzastopnih poraza, a puno bola im je naneo Kristijano Ronaldo.

"Nema veze što on više nije tamo, jaki su. Šteta što je otišao iz Reala. Kada igrate sa najboljima na svetu i vaša igra se više vrednuje", ističe Srbin u razgovoru za holandski Telegraf.

Tadić napominje da je zadovoljan žrebom.

"Baš sam Real želeo da dobijemo. To je, pored Ajaksa, jedan od meni najdražih klubova, jer sam kao mali gledao na televiziji finale iz 1998. u kojem je Mijatović postigao gol za titulu, baš na Amsterdam Areni."

Zato se Srbin raduje susretu sa Kraljevskim timom.

"Bernabeu je prelep stadion, a mi smo protiv Bajerna u grupi već pokazali da možemo da se takmičimo sa svakim. Madrid je vrlo iskusna ekipa i zna kako se pobeđuju ovakve nokaut utakmice. Prolaze kroz tranziciju, imaju problema, ali neće se unapred predati. Možda će se pojačati u januaru tako da će biti teška utakmica. Ipak, verujem da imamo šansu jer posedujemo ogroman kvalitet. Možemo da igramo sa svakim, a imali bismo veći posed od svakog rivala, osim od Mančester Sitija i Barselone. Opet, ni posed ni dominacija ne znače da ćemo sigurno pobediti. Moramo dobro da se adaptiramo na igru Reala i pružimo maksimum."

Zanimljivo, Tadić je jučerašnji žreb za Ligu šampiona pratio iz teretane.

"Vežbao sam, radio grudi kada sam dobio notifikaciju na telefonu."

To što je Ajaks izbegao Mančester Siti, Barselonu, PSŽ i Juventus je dobro, ali...

"Pošto smo bili u drugom šeširu znali smo da ćemo dobiti teškog protivnika. Nema puno razlike među top timovima svako je kvalitetan na svoj način."

Opet, Kopljanicima treba iskustva da bi izbacili Real.

"Trebalo je da pobedimo Bajern u grupi. Sa 1:1 i 3:3 u dve utakmice ispali bismo da se radilo o nokaut fazi. To je činjenica. Ali, to je malo i do iskustva. moramo da nastavimo da igramo fudbal i da kroz to naučimo da više igramo na rezultat. To je najvažnije u Ligi šampiona", zaključio je Dušan Tadić. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar