План Звездиног руководства: Јирка ИН - Кафу ОУТ!

Наредних дана све би требало да буде познато.

Фудбал 20.12.2018 | 21:00
План Звездиног руководства: Јирка ИН - Кафу ОУТ!
Читали сте већ на страницама нашег портала да ће Црвена звезда и штопер из Гане Рашид Сумаила ускоро раскинути сарадњу. То је само први корак у великој акцији смањивања играчког кадра, јер црвено-беле на пролеће чека знатно мањи број мечева.

Звезда је већ ангажовала штопера Немању Милуновића, чека се исход преговора са Мирком Иванићем, а не би било изненађење да у јануару црвено-белу опрему задужи Ерик Јирка. Млади репрезентативац Словачке је купљен још летос после двомеча са Спартаком из Трнаве за 750.000 евра, али је остављен на позајмици у актуелном клубу.

Наредних дана биће донета коначна одлука о судбини Ерика Јирке, момка од кога много очекују у будућности на Маракани. Није тајна да би Владан Милојевић волео да га има већ на зимским припремама и полако га уводи у систем, али велики број странаца могао би да га остави у Трнави.

„Тренутно на располагању имамо шесторицу странаца, ако би одмах дошао Јирка би био седми. Као што знате у домаћим утакмицама можемо да рачунамо на њих четворицу. Постоје неки разговори око одласка, па ћемо да видимо“, кратко је за наш портал истакао спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

Ако Сумаила раскине позајмицу, црвено-бели ће остати са петорицом странаца. Међутим, врата Маракане младом Словаку требало би да отвори Бразилац Кафу. Нико на Маракани неће то да каже, али људи из Звезде би током јануарског прелазног рока јако волели да се отарасе крилног фудбалера из Бразила који је дошао на једногодишњу позајмицу.

Кафу најблаже речено није оправдао очекивања. Због кршења дисциплине добио је суспензију од 20 дана. Постигао је два гола, али на великим мечевима на којима је добио шансу није био убедљив. Остао је дужан навијачима и тренеру Милојевићу у дуелима против Салцбурга и Партизана. Такође, није се интегрисао у групу. Можда и због астрномске плате од 70.000 евра.

Тешко ће Бордо пристати да раскине позајмицу што значи да Звезда треба да пронађе Кафуу клуб који ће му гарантовати идентична примања. Ако се то деси Јирки ће бити купљена прва авионска карта за Београд.

План постоји. Питање је хоће ли се реализовати?

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар