Plan Zvezdinog rukovodstva: Jirka IN - Kafu OUT!

Narednih dana sve bi trebalo da bude poznato.

Fudbal 20.12.2018 | 21:00
Plan Zvezdinog rukovodstva: Jirka IN - Kafu OUT!
Čitali ste već na stranicama našeg portala da će Crvena zvezda i štoper iz Gane Rašid Sumaila uskoro raskinuti saradnju. To je samo prvi korak u velikoj akciji smanjivanja igračkog kadra, jer crveno-bele na proleće čeka znatno manji broj mečeva.

Zvezda je već angažovala štopera Nemanju Milunovića, čeka se ishod pregovora sa Mirkom Ivanićem, a ne bi bilo iznenađenje da u januaru crveno-belu opremu zaduži Erik Jirka. Mladi reprezentativac Slovačke je kupljen još letos posle dvomeča sa Spartakom iz Trnave za 750.000 evra, ali je ostavljen na pozajmici u aktuelnom klubu.

Narednih dana biće doneta konačna odluka o sudbini Erika Jirke, momka od koga mnogo očekuju u budućnosti na Marakani. Nije tajna da bi Vladan Milojević voleo da ga ima već na zimskim pripremama i polako ga uvodi u sistem, ali veliki broj stranaca mogao bi da ga ostavi u Trnavi.

„Trenutno na raspolaganju imamo šestoricu stranaca, ako bi odmah došao Jirka bi bio sedmi. Kao što znate u domaćim utakmicama možemo da računamo na njih četvoricu. Postoje neki razgovori oko odlaska, pa ćemo da vidimo“, kratko je za naš portal istakao sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Ako Sumaila raskine pozajmicu, crveno-beli će ostati sa petoricom stranaca. Međutim, vrata Marakane mladom Slovaku trebalo bi da otvori Brazilac Kafu. Niko na Marakani neće to da kaže, ali ljudi iz Zvezde bi tokom januarskog prelaznog roka jako voleli da se otarase krilnog fudbalera iz Brazila koji je došao na jednogodišnju pozajmicu.

Kafu najblaže rečeno nije opravdao očekivanja. Zbog kršenja discipline dobio je suspenziju od 20 dana. Postigao je dva gola, ali na velikim mečevima na kojima je dobio šansu nije bio ubedljiv. Ostao je dužan navijačima i treneru Milojeviću u duelima protiv Salcburga i Partizana. Takođe, nije se integrisao u grupu. Možda i zbog astrnomske plate od 70.000 evra.

Teško će Bordo pristati da raskine pozajmicu što znači da Zvezda treba da pronađe Kafuu klub koji će mu garantovati identična primanja. Ako se to desi Jirki će biti kupljena prva avionska karta za Beograd.

Plan postoji. Pitanje je hoće li se realizovati?

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar