Добра сарадња у области туризма

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић данас је у Пекингу са кинеским министром туризма Луо Схугангом потписао Меморандум о сарадњи у области туризма и олакшавању групних посјета између Босне и Херцеговине и Народне Републике Кине.

Босна и Херцеговина 18.12.2018 | 16:28
Добра сарадња у области туризма
Потписивањем овог документа значајно су олакшана групна путовања кинеских туриста у Босну и Херцеговину којих ће, како се очекује, већ идуће године у нашој земљи бити око 100.000 а што је дупло више у односу на период прије успостављања визне либерализације између двије земље. Константно повећање броја кинеских туриста имаће директан економски утицај на друштвени производ, запошљавање и платни биланс земље те ће повољно утицати на инвестиције, развој смјештајних капацитета те различитих индустријских и привредних дјелатности.



Министар Схуганг истакао је да постоји вели интерес кинеских грађана и привредника за посјету региону а посебно Босни и Херцеговини и сугерисао равномјерну припрему туристичких оператера, агенција информационих сервиса у нашој земљи.

Министар Шаровић данас је присуствовао и конференцији државних координатора механизма Кина 16+1, којом је предсједавао замјеник министра иностраних послова Кине Ванг Цхао. На конференцији су извршене припреме за предстојећи Самит земаља Кина 16+1, који ће се наредне године одржати у Дубровнику.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Марко

18.12.2018 17:05

Шаровић КРАЉ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

19.12.2018 03:51

Маровић даје конкретне резултате,за разлику кадрова снсд,из шупљег у празно,заставе, неутралност, амбасадори, Косово, стабилност српске....ништа конкретно, видљиво, опипљиво.Народ јадан и гладан.Очајан.

ОДГОВОРИТЕ