Томић: Атмосфера у Истанбулу као против Партизана!

Кошаркаши Црвене звезде допутовали су у Истанбул, а о утакмици са Галатасарајем у ЕК причали су тренер Милан Томић, те првотимци Марко Кешељ и Дејан Давидовац.

Кошарка 18.12.2018 | 20:15
Томић: Атмосфера у Истанбулу као против Партизана!
Звезда гостује Галатасарају у мечу без већег резултатског значаја, јер су црвено-бели већ обезбедили пласман у Топ 16 фазу.

Ипак, утакмица је битна јер ће утицати на пласман на табели, а самим тим и на ривале у наредној фази такмичења.

Тренер Томић пред овог специфично гостовање каже да ће екипа меч са Галатасарајем играти са великом жељом да први круг оконча победом.

"То је специфична утакмица, сама по себи, али ми идемо тамо да добијемо, јер од тог меча доста зависи, као и од дуела Монака и Андоре у расплету наше групе. Квалификовали смо се за Топ 16, али путујемо са жељом да победимо. Видећемо шта ће се догодити", рекао је Томић. 

Тренер Црвене звезде је додао да без обзира на исход утакмице у Андори, која ће бити одиграна већ у уторак, неће бити никаквих калкулација.

"Ако хоћеш нешто да урадиш у Еврокупу, играћеш против свих тих противника. Лоше је да бираш. Ако хоћеш да дођеш до четвртфинала. полуфинала или финала, негде ћеш играти, на пример, са Униксом. Не гледамо ко ће бити у нашој групи". 

Томић додаје да атмосфера у дворани неће утицати на екипу која је већ показала да зна да игра на "врућим" гостовањима. 

"Играли смо и против Партизана овде у дворани "Александар Николић” и мање-више то је иста атмосфера када играш на "страни”. Наш тим је показао да зна да игра у таквој атмосфери и очекујем да ћемо одиграти добро". 

Пред ову утакмицу проблема са зглободм има Мохамед Фаје (повреда зарађена у Сремској Митровици), Филип Човић се вратио тренинзима након неколико дана паузе, као и Марко Кешељ који је имао проблема са јачом прехладом.

"Верујем да ће нас дочекати "врућа” атмосфера, али Идемо тамо и размишљамо само о ппбеди која може да нам побољша позицију на табели и евентуално обезбеди неког лакшег противника у наредној рунди. Концентрисани на кошарку, на терен и једино нас то интересује. И Галатасарај је гостовао овде све је било у реду, важно је да протекне у спортском духу, да играмо кошарку и да се изборимо за што бољи резултат за нашу Звезду. Добро радимо, добро тренирамо и у доброј атмосфери очекујемо утакмицу", рекао је Кешељ. 

Екипа ће тренирати у Истанбулу у уторак увече, а повратак за Београд планиран је у четвртак у раним јутарњим часовима. 

"Не размишљамо о атмосфери тамо, идемо да играмо кошарку, спремамо се за ову утакмицу као да је најважнија И желимо да победимо. Имали смо током репрезентативне паузе више времена за тренинг, И одиграли смо добро ове две утакмице након тога.И идемо да победимо, Играли смо овде одлично уз фантастичну подршку која нам је пуно значила. Видели смо И у тој утакмици да агресивност на терену доноси много…Идемо да добијемо утакмицу без било каквих калкулација", рекао је Дејан Давидовац. 

Већ у петак ујутру екипа путује аутобусом у Загреб, где ће у суботу од 17 сати играти меч 12.кола АБА лиге са Цибоном.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар