Tomić: Atmosfera u Istanbulu kao protiv Partizana!

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Istanbul, a o utakmici sa Galatasarajem u EK pričali su trener Milan Tomić, te prvotimci Marko Kešelj i Dejan Davidovac.

Košarka 18.12.2018 | 20:15
Tomić: Atmosfera u Istanbulu kao protiv Partizana!
Zvezda gostuje Galatasaraju u meču bez većeg rezultatskog značaja, jer su crveno-beli već obezbedili plasman u Top 16 fazu.

Ipak, utakmica je bitna jer će uticati na plasman na tabeli, a samim tim i na rivale u narednoj fazi takmičenja.

Trener Tomić pred ovog specifično gostovanje kaže da će ekipa meč sa Galatasarajem igrati sa velikom željom da prvi krug okonča pobedom.

"To je specifična utakmica, sama po sebi, ali mi idemo tamo da dobijemo, jer od tog meča dosta zavisi, kao i od duela Monaka i Andore u raspletu naše grupe. Kvalifikovali smo se za Top 16, ali putujemo sa željom da pobedimo. Videćemo šta će se dogoditi", rekao je Tomić. 

Trener Crvene zvezde je dodao da bez obzira na ishod utakmice u Andori, koja će biti odigrana već u utorak, neće biti nikakvih kalkulacija.

"Ako hoćeš nešto da uradiš u Evrokupu, igraćeš protiv svih tih protivnika. Loše je da biraš. Ako hoćeš da dođeš do četvrtfinala. polufinala ili finala, negde ćeš igrati, na primer, sa Uniksom. Ne gledamo ko će biti u našoj grupi". 

Tomić dodaje da atmosfera u dvorani neće uticati na ekipu koja je već pokazala da zna da igra na "vrućim" gostovanjima. 

"Igrali smo i protiv Partizana ovde u dvorani "Aleksandar Nikolić” i manje-više to je ista atmosfera kada igraš na "strani”. Naš tim je pokazao da zna da igra u takvoj atmosferi i očekujem da ćemo odigrati dobro". 

Pred ovu utakmicu problema sa zglobodm ima Mohamed Faje (povreda zarađena u Sremskoj Mitrovici), Filip Čović se vratio treninzima nakon nekoliko dana pauze, kao i Marko Kešelj koji je imao problema sa jačom prehladom.

"Verujem da će nas dočekati "vruća” atmosfera, ali Idemo tamo i razmišljamo samo o ppbedi koja može da nam poboljša poziciju na tabeli i eventualno obezbedi nekog lakšeg protivnika u narednoj rundi. Koncentrisani na košarku, na teren i jedino nas to interesuje. I Galatasaraj je gostovao ovde sve je bilo u redu, važno je da protekne u sportskom duhu, da igramo košarku i da se izborimo za što bolji rezultat za našu Zvezdu. Dobro radimo, dobro treniramo i u dobroj atmosferi očekujemo utakmicu", rekao je Kešelj. 

Ekipa će trenirati u Istanbulu u utorak uveče, a povratak za Beograd planiran je u četvrtak u ranim jutarnjim časovima. 

"Ne razmišljamo o atmosferi tamo, idemo da igramo košarku, spremamo se za ovu utakmicu kao da je najvažnija I želimo da pobedimo. Imali smo tokom reprezentativne pauze više vremena za trening, I odigrali smo dobro ove dve utakmice nakon toga.I idemo da pobedimo, Igrali smo ovde odlično uz fantastičnu podršku koja nam je puno značila. Videli smo I u toj utakmici da agresivnost na terenu donosi mnogo…Idemo da dobijemo utakmicu bez bilo kakvih kalkulacija", rekao je Dejan Davidovac. 

Već u petak ujutru ekipa putuje autobusom u Zagreb, gde će u subotu od 17 sati igrati meč 12.kola ABA lige sa Cibonom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar