Боби испред Мајкла Џордана и Леброна Џејмса!

Бобан Марјановић не добија много времена на паркету у дресу Лос Анђелес Клиперса, али оно што добије искористи и више него добро.

Кошарка 20.12.2018 | 12:30
Боби испред Мајкла Џордана и Леброна Џејмса!
Српски горостас ове сезоне у просеку игра 11 минута по мечу и за то време бележи 7,7 поена уз 4,7 скокова, 0,7 блокада, 0,6 асистенција и 0,3 украдених лопти.

Иако углавном на клупи за резерве, Марјановић је већ стекао култни статус у НБА лиги, а у једном статистичком сегменту је чак испред Мајкла Џордана, Леброна Џејмса и свих осталих легенди ове игре.

Наиме, Марјановић има најбољи ПЕР (Плаyер Еффициенцy Ратинг) у историји рачунајући играче који су одиграли најмање 1.000 минута у НБА лиги. 

У питању је систему који се објашњава као процес у којем се од суме свих позитивних достигнућа одузму негативна и враћа се као учинак играча по минуту. 

Иако је систем често критикован јер ограничава могућност мерења дефанзивног утицаја, јер у обзир узима само украдене лопте и блокаде и што фаворизује играче са лимитираном минутажом, као што је управо Марјановић, и даље је један од најпопуларнијих статистичких категорија приликом дискусија спортских аналитичара. 

Осим Џордана и Џејмса, Марјановић има бољи ПЕР и од Ентонија Дејвиса, Шекила О'Нила, Дејвида Робинсона, Вилта Чемберлена, Криса Пола, Кевина Дурента... 

Марјановић је у свом стилу прокоментарисао свој положај међу овим легендама: "Бобан је број један у чопору ГОАТС!"

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар