Кафељников: Федерер, Надал и Ђоковић су досадни!

А Шарапова је Американка! Чувени руски тенисер објаснио зашто више није у контакту са лепом Машом и шта му то смета у врху АТП тура.

Тенис 22.12.2018 | 13:30
Кафељников: Федерер, Надал и Ђоковић су досадни!
Био је један од најбољих тенисера света пре двадесетак година, освојио је два гренд слема, олимпијско злато и био први рекет света. Као и већина Руса, воли да попије жестину што га је, тврде стручњаци спречило да буде још бољи него што је био. Након пензионисања дуго бавио се својом правом страшћу - покером, али је у последње време мало изашао из фокуса јавности.

Јевгениј Кафељников ипак није могао дуго да ћути у мраку, па је пре неки дан у прилично оштром тону говорио о садашњем стању ствари у мушком тенису, али и зашто више не може очима да види некадашњу блиску породичну пријатељицу, Марију Шарапову.

"Модеран тенис је досадан, веома досадан! Федерер је интересантан као швајцарска банка. Баш је досадан, са тим са свим тим рутинама рукама, око њега се ништа интересантно не догађа. Шта ћете, он је Швајцарац и одувек је све добио на сребрном пладњу. Надал - веома, веома досадан, Ђокови- такође по мени досасан"

Далеко је оштрији био према сународници за кљу трвди да више није Рускиња већ права Американка, што није далеко од реалности пошто Шарапова од своје шесте године живи на Флориди.

"Некада смо редовно комуницирали, а онда је она нешто урадила и од тада немамо никакав контакт. Када је била мала, дао сам јој мој рекет да тренира у Сочију пре него што су отишли за Америку. Нормално су нам комуницирале породице, а онда је све то одједном пукло. Немам мржњу према њој, само ми је прекипело! Од како је добила америчко држављанство постала нам је страна и сви треба да буду свесни да она више није Рускиња, него права Американка. Толико година има њихов пасош, па тако и размишља и понаша се. До разлаза је дошло када је мој отац тражио да му пошаљу потврду да јој је помагао кад је имала пет или шест година, што му је било веома важно због пензије. Она је то одбила и за мене од тада више не постоји", оштар и правдеан је популарни Калашњиков.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар