Kafeljnikov: Federer, Nadal i Đoković su dosadni!

A Šarapova je Amerikanka! Čuveni ruski teniser objasnio zašto više nije u kontaktu sa lepom Mašom i šta mu to smeta u vrhu ATP tura.

Tenis 22.12.2018 | 13:30
Kafeljnikov: Federer, Nadal i Đoković su dosadni!
Bio je jedan od najboljih tenisera sveta pre dvadesetak godina, osvojio je dva grend slema, olimpijsko zlato i bio prvi reket sveta. Kao i većina Rusa, voli da popije žestinu što ga je, tvrde stručnjaci sprečilo da bude još bolji nego što je bio. Nakon penzionisanja dugo bavio se svojom pravom strašću - pokerom, ali je u poslednje vreme malo izašao iz fokusa javnosti.

Jevgenij Kafeljnikov ipak nije mogao dugo da ćuti u mraku, pa je pre neki dan u prilično oštrom tonu govorio o sadašnjem stanju stvari u muškom tenisu, ali i zašto više ne može očima da vidi nekadašnju blisku porodičnu prijateljicu, Mariju Šarapovu.

"Moderan tenis je dosadan, veoma dosadan! Federer je interesantan kao švajcarska banka. Baš je dosadan, sa tim sa svim tim rutinama rukama, oko njega se ništa interesantno ne događa. Šta ćete, on je Švajcarac i oduvek je sve dobio na srebrnom pladnju. Nadal - veoma, veoma dosadan, Đokovi- takođe po meni dosasan"

Daleko je oštriji bio prema sunarodnici za klju trvdi da više nije Ruskinja već prava Amerikanka, što nije daleko od realnosti pošto Šarapova od svoje šeste godine živi na Floridi.

"Nekada smo redovno komunicirali, a onda je ona nešto uradila i od tada nemamo nikakav kontakt. Kada je bila mala, dao sam joj moj reket da trenira u Sočiju pre nego što su otišli za Ameriku. Normalno su nam komunicirale porodice, a onda je sve to odjednom puklo. Nemam mržnju prema njoj, samo mi je prekipelo! Od kako je dobila američko državljanstvo postala nam je strana i svi treba da budu svesni da ona više nije Ruskinja, nego prava Amerikanka. Toliko godina ima njihov pasoš, pa tako i razmišlja i ponaša se. Do razlaza je došlo kada je moj otac tražio da mu pošalju potvrdu da joj je pomagao kad je imala pet ili šest godina, što mu je bilo veoma važno zbog penzije. Ona je to odbila i za mene od tada više ne postoji", oštar i pravdean je popularni Kalašnjikov.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar