Расплет у Еврокупу: Чему се нада Партизан?

Још четири визе за Топ 16 и седам клубова који конкуришу за њих. Црно-белима не играју победе Зенита и Трента.

Кошарка 18.12.2018 | 14:30
Расплет у Еврокупу: Чему се нада Партизан?
Последње коло групне фазе Еврокупа и четири упражњена места у Топ 16. То би у најкраћим цртама био сиже предстојећих догађања у другом рангу континенталне кошарке. Изузев Групе Д у којој су позната имена сва четири клуба која иду даље (Уникс, Уникаха, Франкфурт, Ритас) за преостале визе у групама А, Б и Ц бориће се седам екипа.

Најузбудљивији расплет очекује се у Групи Д, у којој и Партизан тражи пут до најбољих 16 Еврокупа. У случају да Зенит победи Лион, а Тренто Валенсију, црно-бели сигурно испадају. Зенит би на тај начин са скором 6-4 био трећи, а Турк Телеком у "троуглу" са Партизаном и Трентом (сви по 4-6) четврти. Тријумфи Зенита над Лионом, односно Валенсије над Трентом, отварају шансу Партизану да заједно са Зенитом, уз победу над Турк Телекомом од пет или више разлике прође.

У варијанти да Лион и Валенсија упишу рецке, Партизану треба победа, тно којом разликом, а могао би чак и до трећег места. Последња опција, четврта, јесте да Лион и Тренто победе, као и Партизан (било каквом разликом), што би значило да визе за Топ 16 иду у руке Турк Телекома и Партизана.

У Групи А - где су пролаз обезбедили Монако, Андора и Црвена звезда - Бреша и Улм ће у директном окршају одлучити о још једном путнику у други круг. Немцима је припао први сусрет резултатом 83:82 и налазе се у нешто повољнијој позицији, с обзиром да им поред победе одговара и било какав пораз у продужетку или минималан у "регуларном" току меча.

Лимож у Групи Б контролише своју судбину, након што је у прошлој рунди направио велики искорак у Бурси победом над Тофашом, са којим и води битку за Топ 16. Ако Турци вечерас изгубе од Цедевите у Загребу, Тофаш пролази. Ако добију, надаће се  чуду отписане Арке у Лиможу. 

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар