Rasplet u Evrokupu: Čemu se nada Partizan?

Još četiri vize za Top 16 i sedam klubova koji konkurišu za njih. Crno-belima ne igraju pobede Zenita i Trenta.

Košarka 18.12.2018 | 14:30
Rasplet u Evrokupu: Čemu se nada Partizan?
Poslednje kolo grupne faze Evrokupa i četiri upražnjena mesta u Top 16. To bi u najkraćim crtama bio siže predstojećih događanja u drugom rangu kontinentalne košarke. Izuzev Grupe D u kojoj su poznata imena sva četiri kluba koja idu dalje (Uniks, Unikaha, Frankfurt, Ritas) za preostale vize u grupama A, B i C boriće se sedam ekipa.

Najuzbudljiviji rasplet očekuje se u Grupi D, u kojoj i Partizan traži put do najboljih 16 Evrokupa. U slučaju da Zenit pobedi Lion, a Trento Valensiju, crno-beli sigurno ispadaju. Zenit bi na taj način sa skorom 6-4 bio treći, a Turk Telekom u "trouglu" sa Partizanom i Trentom (svi po 4-6) četvrti. Trijumfi Zenita nad Lionom, odnosno Valensije nad Trentom, otvaraju šansu Partizanu da zajedno sa Zenitom, uz pobedu nad Turk Telekomom od pet ili više razlike prođe.

U varijanti da Lion i Valensija upišu recke, Partizanu treba pobeda, tno kojom razlikom, a mogao bi čak i do trećeg mesta. Poslednja opcija, četvrta, jeste da Lion i Trento pobede, kao i Partizan (bilo kakvom razlikom), što bi značilo da vize za Top 16 idu u ruke Turk Telekoma i Partizana.

U Grupi A - gde su prolaz obezbedili Monako, Andora i Crvena zvezda - Breša i Ulm će u direktnom okršaju odlučiti o još jednom putniku u drugi krug. Nemcima je pripao prvi susret rezultatom 83:82 i nalaze se u nešto povoljnijoj poziciji, s obzirom da im pored pobede odgovara i bilo kakav poraz u produžetku ili minimalan u "regularnom" toku meča.

Limož u Grupi B kontroliše svoju sudbinu, nakon što je u prošloj rundi napravio veliki iskorak u Bursi pobedom nad Tofašom, sa kojim i vodi bitku za Top 16. Ako Turci večeras izgube od Cedevite u Zagrebu, Tofaš prolazi. Ako dobiju, nadaće se  čudu otpisane Arke u Limožu. 

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar