Црни дани за Иска, Гвардиола примио сигнал...

Реал прави место за Азара! Кад већ нема места у Реалу. . .

Фудбал 20.12.2018 | 00:05
Црни дани за Иска, Гвардиола примио сигнал...
Никад признат до краја, вечито на клацкалици да ли је звезда или помоћник звездама, Иско до сада није имао овако тешку ситуацију у Реалу као што је актуелна. Иако је често био у сенци већих звезда, одласком Роналда се очекивало да преузме палицу лидера, а дочекао је најцрње дане откако је пре пет и по година дошао у Мадрид.

Све то помно прати Пеп Гвардиола који јако цени Иска и жели да га доведе у Манчестер Сити. Сигнали који стижу из Мадрида му иду на руку и искористиће сваку шансу за трансфер Иска која му се укаже.

Иско је немилости тренера Соларија, али и мадридске публике. Извиждали су га у дебаклу против ЦСКА, а потом је прикуцан на клупу против Рајо Ваљекана. Ништа ново да је резерва, али му се статус још погоршао. Од доласка Соларија на клупу, Иско је на шест утакмица у Примери четири пута ушао са клупе у другом полувремену, а два пута није добио шансу. На претходној се чак није ни загревао. Солари је против Раја увео Себаљоса, Винисијуса и Валвердеа. Одриозола и Ваљехо су се загревали, а Иско и резервни голман Навасчак нису били послати ни на загревање. Тешки дани за за сјајног везисту...

Пеп Гвардиола га одавно има на нишану и оваква ситуација му иде у прилог.

Иска у Мадриду чува љубав Флорентина Переза који га обожава, али и уговор до 2022. године са откупном клаузулом од 700.000.000 евра. Али, исто тако и тренер Солари има подршку председника. Перез неће на силу задржавати Иска, а мадридски Ас јавља да везиста први пут од доласка у Мадрид заиста озбиљно размишља о одласку. У том случају би Реал инсистирао на обештећењу од 100.000.000 евра. Острвски таблоиди пишу да је Гвардиола спреман за почетка да понуди 86.000.000 евра, а да је Иско јако заинтересован за сарадњу са Пепом кад већ нема места у Реалу.

Реал би продајом Иска обезбедио новац и ослободио простор за куповину Едена Азара. Белгијанац је одавно Перезова жеља, симпатије су обостране, а уговор са Челсијем му истиче за годину и по дана. Већ месецима Азар одбија да потпише нови уговор са Челсијем што значи да ће лондонски клуб бити приморан да га прода на лето када уђе у последњу годину уговора како га не би изгубио за сићу или џабе.

Гвардиоли тај сценарио иде у прилог јер би ослабио ривала и појачао свој тим.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар