Crni dani za Iska, Gvardiola primio signal...

Real pravi mesto za Azara! Kad već nema mesta u Realu. . .

Fudbal 20.12.2018 | 00:05
Crni dani za Iska, Gvardiola primio signal...
Nikad priznat do kraja, večito na klackalici da li je zvezda ili pomoćnik zvezdama, Isko do sada nije imao ovako tešku situaciju u Realu kao što je aktuelna. Iako je često bio u senci većih zvezda, odlaskom Ronalda se očekivalo da preuzme palicu lidera, a dočekao je najcrnje dane otkako je pre pet i po godina došao u Madrid.

Sve to pomno prati Pep Gvardiola koji jako ceni Iska i želi da ga dovede u Mančester Siti. Signali koji stižu iz Madrida mu idu na ruku i iskoristiće svaku šansu za transfer Iska koja mu se ukaže.

Isko je nemilosti trenera Solarija, ali i madridske publike. Izviždali su ga u debaklu protiv CSKA, a potom je prikucan na klupu protiv Rajo Valjekana. Ništa novo da je rezerva, ali mu se status još pogoršao. Od dolaska Solarija na klupu, Isko je na šest utakmica u Primeri četiri puta ušao sa klupe u drugom poluvremenu, a dva puta nije dobio šansu. Na prethodnoj se čak nije ni zagrevao. Solari je protiv Raja uveo Sebaljosa, Vinisijusa i Valverdea. Odriozola i Valjeho su se zagrevali, a Isko i rezervni golman Navasčak nisu bili poslati ni na zagrevanje. Teški dani za za sjajnog vezistu...

Pep Gvardiola ga odavno ima na nišanu i ovakva situacija mu ide u prilog.

Iska u Madridu čuva ljubav Florentina Pereza koji ga obožava, ali i ugovor do 2022. godine sa otkupnom klauzulom od 700.000.000 evra. Ali, isto tako i trener Solari ima podršku predsednika. Perez neće na silu zadržavati Iska, a madridski As javlja da vezista prvi put od dolaska u Madrid zaista ozbiljno razmišlja o odlasku. U tom slučaju bi Real insistirao na obeštećenju od 100.000.000 evra. Ostrvski tabloidi pišu da je Gvardiola spreman za početka da ponudi 86.000.000 evra, a da je Isko jako zainteresovan za saradnju sa Pepom kad već nema mesta u Realu.

Real bi prodajom Iska obezbedio novac i oslobodio prostor za kupovinu Edena Azara. Belgijanac je odavno Perezova želja, simpatije su obostrane, a ugovor sa Čelsijem mu ističe za godinu i po dana. Već mesecima Azar odbija da potpiše novi ugovor sa Čelsijem što znači da će londonski klub biti primoran da ga proda na leto kada uđe u poslednju godinu ugovora kako ga ne bi izgubio za siću ili džabe.

Gvardioli taj scenario ide u prilog jer bi oslabio rivala i pojačao svoj tim.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar