"Доведи га кући, Пауло!"

Нападач Јувентуса, али и навијачи "старе даме", прижељкују повратак репрезентативца Француске, који је према свему судећи потпуно изгубио поверење Жозеа Муриња.  Фотографија због које Торино није спавао: Цон ми Хермано! Пол Погба и Пауло Дибала поново заједно.

Фудбал 19.12.2018 | 22:00
"Доведи га кући, Пауло!"
Пауло Дибала и Пол Погба за само годину дана у Јувентусу (2015-16) су склопили велико пријатељство, а једна од ствари које их повезују је и то што су манекени компаније "Адидас", па су се у понедељак у Паризу срели на заједничком фотографисању за потребе чувеног спортског бренда.

Аргентинац је на свом Инстаграм профилу поставио њихову заједничку фотографију, која није могла да не буде протумачена у светлу Погбиног актуелног пада у немилост Жозеа Муриња, који га је на последње две утакмице Манчестер јунајтеда у Премијер лиги држао на клупи свих 90 минута.

Два млада аса су својим осмесима распалила машту навијача Јувентуса, који су у коментарима остављали поруке попут "Пауло, доведи га кући", "Пол, чекамо те" и сличним, уз често коришћење хаштага "Погбацк".

Ма колико играо слабо за клуб, Погба је на Мундијалу у Русији био стандардан у првој постави Француске, новог првака света, а уз то је једини играч Јунајтеда на ширем списку кандидата за "Тим године", који бира УЕФА.

У британској штампи могу се прочитати спекулације да ће Погба бити на продају већ у јануару, или најдаље у јуну, али се поставља питање шта ако Мурињо буде отишао са "Олд Трафорда" пре њега?

Остаје свакако чињеница да је он у Јувентусу од 2012. до 2016. пружао далеко квалитетније партије него након повратка у Манчестер, за тада рекордних 105 милиона евра. Докле год је са "црвеним ђаволима", а поготово под Мурињовом диригентском палицом, на губитку су и Погба и Јунајтед и фудбал генерално.

Само је мала искра потребна да се запали пожар. Пауло Дибала и Пол Погба запалили су друштвене мреже заједничким фотографијама на Инстаграму. Цон ми Хермано, написао је Француз из Манчестер јунајтеда. Са братом. И цела Италија је почела да бруји: Погба се враћа у Јувентус!

Погба није имао добар однос са Мурињом, који је вероватно био спреман да се у случају добре понудерастане са Французом и новац уложи у неког другог играча. Штопера рецимо. Калидуа Кулибалија рецимо. Мада је Никола Миленковић и даље опција, много јефтинија опција. Ипак, да ли ће се нешто променити сада када је Португалац отишао остаје да се види.

Проблем је само што Погбин трансфер у Јуве није баш тако једноставна пословна трансакција. Јунајтед га је довео из Торина за 105.000.000 евра, сигурно ће покушати да извуче назад уложени новац, мада је утисак да за Погбу тренутно нико не би истресао баш суму од девет цифара.

Јуве се приде баш истрошио летос када је из Реала доводио Кристијана Роналда. Потребно му је мало времена да испегла финансијске књиге. Јуве би дакле најрадије довео Погбу на позајмицу са правом или обавезом откупа.

Италијански медији ипак и даље пишу о Јувентусовој жељи да убеди Јунајтед да би позајмица могла да буде добро решење за све три стране. Ако Погба настави да седи на клупи – као што је био случај у дербију против Ливерпула – цена може само додатно да се стрмоглави. Представници Старе даме зато ће данас сести за сто са менаџером Мином Рајолом.

Острвски медији одговарају тврдњом да Јунајтед није за продају Погбе. Бар не у јануару. И баш зато што ни на Театру снова нису могли да тврде докле ће Мурињо потрајати. Код новог шефа можда би Погба опет стекао важну улогу. Француз је Муриња разочарао и тиме што је одмах после пораза од Ливерпула авионом отпутовао у Париз. Имао је додуше и маркетиншке обавезе. Фотографија са Дибалом снимљена је у склопу промотивних активности Адидаса. Ништа више од тога.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар