"Dovedi ga kući, Paulo!"

Napadač Juventusa, ali i navijači "stare dame", priželjkuju povratak reprezentativca Francuske, koji je prema svemu sudeći potpuno izgubio poverenje Žozea Murinja.  Fotografija zbog koje Torino nije spavao: Con mi Hermano! Pol Pogba i Paulo Dibala ponovo zajedno.

Fudbal 19.12.2018 | 22:00
"Dovedi ga kući, Paulo!"
Paulo Dibala i Pol Pogba za samo godinu dana u Juventusu (2015-16) su sklopili veliko prijateljstvo, a jedna od stvari koje ih povezuju je i to što su manekeni kompanije "Adidas", pa su se u ponedeljak u Parizu sreli na zajedničkom fotografisanju za potrebe čuvenog sportskog brenda.

Argentinac je na svom Instagram profilu postavio njihovu zajedničku fotografiju, koja nije mogla da ne bude protumačena u svetlu Pogbinog aktuelnog pada u nemilost Žozea Murinja, koji ga je na poslednje dve utakmice Mančester junajteda u Premijer ligi držao na klupi svih 90 minuta.

Dva mlada asa su svojim osmesima raspalila maštu navijača Juventusa, koji su u komentarima ostavljali poruke poput "Paulo, dovedi ga kući", "Pol, čekamo te" i sličnim, uz često korišćenje haštaga "Pogback".

Ma koliko igrao slabo za klub, Pogba je na Mundijalu u Rusiji bio standardan u prvoj postavi Francuske, novog prvaka sveta, a uz to je jedini igrač Junajteda na širem spisku kandidata za "Tim godine", koji bira UEFA.

U britanskoj štampi mogu se pročitati spekulacije da će Pogba biti na prodaju već u januaru, ili najdalje u junu, ali se postavlja pitanje šta ako Murinjo bude otišao sa "Old Traforda" pre njega?

Ostaje svakako činjenica da je on u Juventusu od 2012. do 2016. pružao daleko kvalitetnije partije nego nakon povratka u Mančester, za tada rekordnih 105 miliona evra. Dokle god je sa "crvenim đavolima", a pogotovo pod Murinjovom dirigentskom palicom, na gubitku su i Pogba i Junajted i fudbal generalno.

Samo je mala iskra potrebna da se zapali požar. Paulo Dibala i Pol Pogba zapalili su društvene mreže zajedničkim fotografijama na Instagramu. Con mi Hermano, napisao je Francuz iz Mančester junajteda. Sa bratom. I cela Italija je počela da bruji: Pogba se vraća u Juventus!

Pogba nije imao dobar odnos sa Murinjom, koji je verovatno bio spreman da se u slučaju dobre ponuderastane sa Francuzom i novac uloži u nekog drugog igrača. Štopera recimo. Kalidua Kulibalija recimo. Mada je Nikola Milenković i dalje opcija, mnogo jeftinija opcija. Ipak, da li će se nešto promeniti sada kada je Portugalac otišao ostaje da se vidi.

Problem je samo što Pogbin transfer u Juve nije baš tako jednostavna poslovna transakcija. Junajted ga je doveo iz Torina za 105.000.000 evra, sigurno će pokušati da izvuče nazad uloženi novac, mada je utisak da za Pogbu trenutno niko ne bi istresao baš sumu od devet cifara.

Juve se pride baš istrošio letos kada je iz Reala dovodio Kristijana Ronalda. Potrebno mu je malo vremena da ispegla finansijske knjige. Juve bi dakle najradije doveo Pogbu na pozajmicu sa pravom ili obavezom otkupa.

Italijanski mediji ipak i dalje pišu o Juventusovoj želji da ubedi Junajted da bi pozajmica mogla da bude dobro rešenje za sve tri strane. Ako Pogba nastavi da sedi na klupi – kao što je bio slučaj u derbiju protiv Liverpula – cena može samo dodatno da se strmoglavi. Predstavnici Stare dame zato će danas sesti za sto sa menadžerom Minom Rajolom.

Ostrvski mediji odgovaraju tvrdnjom da Junajted nije za prodaju Pogbe. Bar ne u januaru. I baš zato što ni na Teatru snova nisu mogli da tvrde dokle će Murinjo potrajati. Kod novog šefa možda bi Pogba opet stekao važnu ulogu. Francuz je Murinja razočarao i time što je odmah posle poraza od Liverpula avionom otputovao u Pariz. Imao je doduše i marketinške obaveze. Fotografija sa Dibalom snimljena je u sklopu promotivnih aktivnosti Adidasa. Ništa više od toga.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar