Грожан преузео репрезентацију Француске!

Тениски савез Француске именовао је Себастијана Грожана за новог капитена Дејвис куп репрезентације.  Морезмо није хтела, он оберучке прихватио! Дејвис куп репрезентација Француске добила је новог селектора.

Тенис 19.12.2018 | 15:30
Грожан преузео репрезентацију Француске!
Грожан је дужност преузео од Јаника Ное, а пошто Амели Морезмо повукла како би се концентирсала на нови тренерски посао са Луком Пујом.

Он ће бити задужен и за учешће француских тенисера на Олимпијским играма у Токију 2020. године.

Себастијан Грожан има 40 година, а 2010. се повукао из професионалног тениса. Има четири трофеја, укључујући Мастерс у Паризу.

Амели Морезмо требало је да наследи Јаника Ноу на месту селектора и тако постане прва жена која је водила Дејвис куп репрезентацију, али није прихватила тај позив.

Бивша француска тенисерка критиковала је нови формат тог такмичења и одлучила је да започне сарадњу са Луком Пујом.

Француска тениска федерација пронашла је ново решење и за селектора именовала Себастијана Грожана.

Некадашњи четврти тенисер света оберучке је прихватио нови посао.

"Веома сам поносан што сам именован за капитена Дејвис куп тима Француске, јер сам одувек био веома везан за репрезентацију", навео је 40-годишњи Грожан.

Он је током каријере, коју је окончао 2010, освојио са Француском титулу Дејвис купа 2001. године.

Професионално је играо тенис 14 година и освојио је четири АТП титуле. Подигао је и пехар на мастерсу у Паризу, а три пута стигао је и до полуфинала на гренд слемовима.

Тениска федерација Француске саопштила је да ће Грожан предводити мушку селекцију своје земље на Олимпијским играма у Токију 2020. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар