Grožan preuzeo reprezentaciju Francuske!

Teniski savez Francuske imenovao je Sebastijana Grožana za novog kapitena Dejvis kup reprezentacije.  Morezmo nije htela, on oberučke prihvatio! Dejvis kup reprezentacija Francuske dobila je novog selektora.

Tenis 19.12.2018 | 15:30
Grožan preuzeo reprezentaciju Francuske!
Grožan je dužnost preuzeo od Janika Noe, a pošto Ameli Morezmo povukla kako bi se koncentirsala na novi trenerski posao sa Lukom Pujom.

On će biti zadužen i za učešće francuskih tenisera na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Sebastijan Grožan ima 40 godina, a 2010. se povukao iz profesionalnog tenisa. Ima četiri trofeja, uključujući Masters u Parizu.

Ameli Morezmo trebalo je da nasledi Janika Nou na mestu selektora i tako postane prva žena koja je vodila Dejvis kup reprezentaciju, ali nije prihvatila taj poziv.

Bivša francuska teniserka kritikovala je novi format tog takmičenja i odlučila je da započne saradnju sa Lukom Pujom.

Francuska teniska federacija pronašla je novo rešenje i za selektora imenovala Sebastijana Grožana.

Nekadašnji četvrti teniser sveta oberučke je prihvatio novi posao.

"Veoma sam ponosan što sam imenovan za kapitena Dejvis kup tima Francuske, jer sam oduvek bio veoma vezan za reprezentaciju", naveo je 40-godišnji Grožan.

On je tokom karijere, koju je okončao 2010, osvojio sa Francuskom titulu Dejvis kupa 2001. godine.

Profesionalno je igrao tenis 14 godina i osvojio je četiri ATP titule. Podigao je i pehar na mastersu u Parizu, a tri puta stigao je i do polufinala na grend slemovima.

Teniska federacija Francuske saopštila je da će Grožan predvoditi mušku selekciju svoje zemlje na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar