Уочи Звездиног прелазног рока...

Крстичић и Родић најближи одласку, странци тренутно нису опција, Милојевић дао задатак управи. . .  Чекају се понуде за Бабића и Јовичића.

Фудбал 19.12.2018 | 23:23
Уочи Звездиног прелазног рока...
Најлепша година у постбаријевској ери је завршена. Црвена звезда је освојила титулу, играла Лигу шампиона и стекла нову, велику предност у односу на конкуренте чиме је практично ставила једну руку на шампионски пехар. Рекао би неко да ће црвено-бели тешко поновити календарску годину у којој су забележили само пет пораза у свим такмичењима, а одиграли су 51 меч.

Међутим, на додели златне лопте ФСС Владан Милојевић се нада како ће имати још лепших 12 месеци на клупи Црвене звезде, што значи да ће врло брзо људи из српског шампиона започети активности у прелазном року и ударити темеље екипе која би требало да започне квалификације наредног јуна.

Наравно, навијачи Црвене звезде очекују да после потписа Милуновића и Јирке, Терзић и Мркела активирају неку бомбу летњег прелазног рока. Међутим, према нашим сазањима Владан Милојевић је дао другачију врсту „задатка“ надређенима. Црвена звезда ће наредног пролећа одиграти највише 19 утакмица, што значи да ће бити далеко мање оптерећења, односно да ће јој бити потребнији мањи кадар.

Због тога је Владан Милојевић апеловао на челнике клуба да – ако је могуће растерете свлачионицу. То значи да ће многим играчима са мањом минутажом тражити клубови. Црвена звезда ће покушати да „удоми“ Немању Милића. Један од јунака прошлогодишњих квалификација ове сезоне није био лиценциран за мечеве Лиге шампиона. Летос је одбио финансијски врло скромну понуду БАТЕ Борисова, а ове зиме коначно би могао да се отисне у иностранство. Маракану би коначно требало да напусти Славољуб Срнић,играч који је бројним одличним партијама и продужењем уговора задужио матични клуб. И ове сезоне је „испливао“ и поред нагомилане конкуренције. Одиграо је савршен меч против  Ливерпула који би према неким информацијнама могао да му отвори врата иностранства. Летос није био задовољан оним што је добио од Уеске и Динама из Москве.

РАСКИД СА МЕЛЕГОМ, МУКА СА КАФУОМ

Не би било изненађење уколико би Црвена звезда споразумно раскинула уговор са Дејаном Мелегом. Златни омладинац није успео да се наметне Владану Милојевићу, и поред тога што је био велика жеља спортског сектора. Са њим би могао да крене и Рашид Сумаила. На Маракани би волели да раскину сарадњу са Џонатаном Кафуом, али то неће бити лак подухват. Некадашњи члан Лудогореца доведен је на једногодишњу позајмицу из Бордоа. Има астрономску плату од 70.000 евра коју није оправдао. Чак је био и суспендован, али уговор о позајмици не може да се раскине пре јуна. Осим ако Звезда не нађе клуб који ће му гарантовати идентичне финансијске услове.

Иако је Звезда финансијски ојачала, и даље на Маракани немају тај комотитет да одбијају добре понуде. Долазак Милуновића можда буде убрзао потенцијални одлазак Срђана Бабића. Млади штопер је откупљен за 750.000 евра и вероватно би понуда иностраног клуба за његове услуге од 1.500.000 евра била прихваћена. Милионска понуда била би довољна да се размисли о продаји Бранка Јовичића. Посебно што се као један од лидера тима наметнуо Душан Јованчић. А ту је и Горан Часушић играч који је остао дужан стручном штабу и публици.

СА РОДИЋЕМ СЕ НЕ ПРИЧА О НАСТАВКУ САРАДЊЕ

Некако се чини да су најближи одласку Милан Родић и Ненад Крстичић. Тачније, најближи одласку је репрезентативни леви бек. Њему уговор са црвено-белима истиче за шест месеци. Разговори о продужетку нису вођени. Клуб већ спрема замену у лику суперталентованог Алексе Терзића. Тешко ће црвено-бели приходовати велики новац од некадашњег члана ОФК Београда. Сигурно је да ће бити понуда за Ненада Крстичића. Играч који је има велики утицај на игру црвено-белих достигао је максимум у црвено-белом дресу. Одиграо је сјајан меч у Салцбургу, имао је и падове, и сигурно себе види у некој јачој лиги. Иза њега је најбољих 18 месеци у играчкој каријери.

Десни бек Филип Стојковић је продужио уговор до 2023. године. Током јануара ћее се на исту тему причати са капитеном Вујадином Савићем, Миланом Борјаном и већ поменутим Ненада  Крстичићем.

Црвена звезда је одлично попуњена на позицији нападача. Ту су Боаћи, Борјан, суперталентовани Дејан Јовељић. И до јуна Никола Стојиљковић који није испунио очекивања. Репрезентативац Гане је имао просечну јесен, проткану повредама и сигурно му је пала цена на тржишту. Због тога би непристојна понуда могла да одвоји Милана Павкова од Црвене звезде. И поред продужетка уговора понуда од најмање четири милиона евра натерала би људе из Црвене звезде да размисле о продаји јунака мееча против Ливерпула. Али све је то хипотетика.

Црвено-бели су већ потписали уговор са Немањом Милуновићем, вероватно ће из Спартака из Трнаве бити повучен Ерик Јирка. Међутим, премеа нашим сазањима ове зиме неће бити масовних долазака. Као што смо већ написали Звезда ће превасходно гледати да смањи играчки кадар. Појачање тек треба очекивати после почетка припрема, мада изгледа да навијачи неће бити на жеравици. Спомиње се да Звезда тренутно не скаутира ниједног странца.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар