Uoči Zvezdinog prelaznog roka...

Krstičić i Rodić najbliži odlasku, stranci trenutno nisu opcija, Milojević dao zadatak upravi. . .  Čekaju se ponude za Babića i Jovičića.

Fudbal 19.12.2018 | 23:23
Uoči Zvezdinog prelaznog roka...
Najlepša godina u postbarijevskoj eri je završena. Crvena zvezda je osvojila titulu, igrala Ligu šampiona i stekla novu, veliku prednost u odnosu na konkurente čime je praktično stavila jednu ruku na šampionski pehar. Rekao bi neko da će crveno-beli teško ponoviti kalendarsku godinu u kojoj su zabeležili samo pet poraza u svim takmičenjima, a odigrali su 51 meč.

Međutim, na dodeli zlatne lopte FSS Vladan Milojević se nada kako će imati još lepših 12 meseci na klupi Crvene zvezde, što znači da će vrlo brzo ljudi iz srpskog šampiona započeti aktivnosti u prelaznom roku i udariti temelje ekipe koja bi trebalo da započne kvalifikacije narednog juna.

Naravno, navijači Crvene zvezde očekuju da posle potpisa Milunovića i Jirke, Terzić i Mrkela aktiviraju neku bombu letnjeg prelaznog roka. Međutim, prema našim sazanjima Vladan Milojević je dao drugačiju vrstu „zadatka“ nadređenima. Crvena zvezda će narednog proleća odigrati najviše 19 utakmica, što znači da će biti daleko manje opterećenja, odnosno da će joj biti potrebniji manji kadar.

Zbog toga je Vladan Milojević apelovao na čelnike kluba da – ako je moguće rasterete svlačionicu. To znači da će mnogim igračima sa manjom minutažom tražiti klubovi. Crvena zvezda će pokušati da „udomi“ Nemanju Milića. Jedan od junaka prošlogodišnjih kvalifikacija ove sezone nije bio licenciran za mečeve Lige šampiona. Letos je odbio finansijski vrlo skromnu ponudu BATE Borisova, a ove zime konačno bi mogao da se otisne u inostranstvo. Marakanu bi konačno trebalo da napusti Slavoljub Srnić,igrač koji je brojnim odličnim partijama i produženjem ugovora zadužio matični klub. I ove sezone je „isplivao“ i pored nagomilane konkurencije. Odigrao je savršen meč protiv  Liverpula koji bi prema nekim informacijnama mogao da mu otvori vrata inostranstva. Letos nije bio zadovoljan onim što je dobio od Ueske i Dinama iz Moskve.

RASKID SA MELEGOM, MUKA SA KAFUOM

Ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi Crvena zvezda sporazumno raskinula ugovor sa Dejanom Melegom. Zlatni omladinac nije uspeo da se nametne Vladanu Milojeviću, i pored toga što je bio velika želja sportskog sektora. Sa njim bi mogao da krene i Rašid Sumaila. Na Marakani bi voleli da raskinu saradnju sa Džonatanom Kafuom, ali to neće biti lak poduhvat. Nekadašnji član Ludogoreca doveden je na jednogodišnju pozajmicu iz Bordoa. Ima astronomsku platu od 70.000 evra koju nije opravdao. Čak je bio i suspendovan, ali ugovor o pozajmici ne može da se raskine pre juna. Osim ako Zvezda ne nađe klub koji će mu garantovati identične finansijske uslove.

Iako je Zvezda finansijski ojačala, i dalje na Marakani nemaju taj komotitet da odbijaju dobre ponude. Dolazak Milunovića možda bude ubrzao potencijalni odlazak Srđana Babića. Mladi štoper je otkupljen za 750.000 evra i verovatno bi ponuda inostranog kluba za njegove usluge od 1.500.000 evra bila prihvaćena. Milionska ponuda bila bi dovoljna da se razmisli o prodaji Branka Jovičića. Posebno što se kao jedan od lidera tima nametnuo Dušan Jovančić. A tu je i Goran Časušić igrač koji je ostao dužan stručnom štabu i publici.

SA RODIĆEM SE NE PRIČA O NASTAVKU SARADNJE

Nekako se čini da su najbliži odlasku Milan Rodić i Nenad Krstičić. Tačnije, najbliži odlasku je reprezentativni levi bek. Njemu ugovor sa crveno-belima ističe za šest meseci. Razgovori o produžetku nisu vođeni. Klub već sprema zamenu u liku supertalentovanog Alekse Terzića. Teško će crveno-beli prihodovati veliki novac od nekadašnjeg člana OFK Beograda. Sigurno je da će biti ponuda za Nenada Krstičića. Igrač koji je ima veliki uticaj na igru crveno-belih dostigao je maksimum u crveno-belom dresu. Odigrao je sjajan meč u Salcburgu, imao je i padove, i sigurno sebe vidi u nekoj jačoj ligi. Iza njega je najboljih 18 meseci u igračkoj karijeri.

Desni bek Filip Stojković je produžio ugovor do 2023. godine. Tokom januara ćee se na istu temu pričati sa kapitenom Vujadinom Savićem, Milanom Borjanom i već pomenutim Nenada  Krstičićem.

Crvena zvezda je odlično popunjena na poziciji napadača. Tu su Boaći, Borjan, supertalentovani Dejan Joveljić. I do juna Nikola Stojiljković koji nije ispunio očekivanja. Reprezentativac Gane je imao prosečnu jesen, protkanu povredama i sigurno mu je pala cena na tržištu. Zbog toga bi nepristojna ponuda mogla da odvoji Milana Pavkova od Crvene zvezde. I pored produžetka ugovora ponuda od najmanje četiri miliona evra naterala bi ljude iz Crvene zvezde da razmisle o prodaji junaka meeča protiv Liverpula. Ali sve je to hipotetika.

Crveno-beli su već potpisali ugovor sa Nemanjom Milunovićem, verovatno će iz Spartaka iz Trnave biti povučen Erik Jirka. Međutim, premea našim sazanjima ove zime neće biti masovnih dolazaka. Kao što smo već napisali Zvezda će prevashodno gledati da smanji igrački kadar. Pojačanje tek treba očekivati posle početka priprema, mada izgleda da navijači neće biti na žeravici. Spominje se da Zvezda trenutno ne skautira nijednog stranca.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar