Како изгледају најбољи и најгори тим ЛШ и где су ту Тадић и Матић?

Занимљив избор. . .

Фудбал 19.12.2018 | 22:55
Како изгледају најбољи и најгори тим ЛШ и где су ту Тадић и Матић?
Завршена је прва фаза Лиге шампиона, у међувремену смо сазнали све парове осмине финала, а сада је време за сумирање утисака из досадашњег тока сезоне и раслојавање на најбоље и оне који су показали нешто мање.

Ко је надмашио себе? Ко није? Ко је оставио најјачи, а ко најслабији утисак? Колеге са портала Сqуаwка бавили су се избором најбољег и најлошијег тима групне фазе, а ту су своја места заузели и српски репрезентативци Душан Тадић и Немања Матић.

Нико није очекивао да ће Ајакс тако јако прегазити групну фазу Лиге шампиона, а синоним одличних игара Копљаника је Душан Тадић. Српски крилни нападач одушевио је све ове сезоне својим издањима у редовима амстердамског великана, а својим дриблинзима, креативношћу и живцима попут челика дао је посебну ноту Ајаксовом тиму, крцатом младим надама и будућим звездама светског фудбала.

Ајакс се у нокаут фазу Лиге шампиона вратио понајвише због Тадићевих мајсторија, а у првој фази имао је фантастичан учинак – пет голова и две асистенције!

Поред Тадића у најбољих једанаест Лиге шампиона нашли су се још и голман Алисон, Жоао Кансело на десном беку, штоперски тандем Аканђи – Кјелини, Ђорди Алба лево, испред њих двојац Ауар – Бускетс, десно крило је Килијан Мбапе, у срцу офанзивног трилинга Лео Меси, а лево Душан Тадић! У самом нападу је Роберт Левандовски. Формација 4-2-3-1.

Немања Матић, с друге стране, није оставио тако добар утисак. Заменик капитена српске репрезентације игра у нешто слабијој форми и због тога је честа мета критичара.

”Немања Матић је врло висок и поседује импресивну издржљивост и кондију. Али, то је све што Немања Матић има од квалитета. Како он и даље игра у Манчестер јунајтеду после сезоне хаотичних игара – нико не зна. Не ради ништа на терену, а једино то што га је Жозе Мурињо одмарао за утакмицу на Енфилду спречила га је да буде део Јунајтедовог понижења на Местаљи”, стоји у коментару испод Матићевог имена.

Као важан податак истиче се да је Матић направио више бочних (121) и додавања уназад (135) од било ког играча Манчестер јунајтеда ове сезоне.

Уз Немању Матића, тим играча који су оставили најслабији утисак чине – Шахтјоров голман Андреј Пјатов, на десном беку је Хуанфран из Атлетика, крај њега Жемерсон из Монака и Џејсон Денајер из Лиона, а лево је Ситијев принудни бек Фабијан Делф.  Уз Матића трилинг на средини чине Дани Парехо и Јури Тилеманс, док офанзивну тројку представљају Родриго, Иван Перишић и Ромелу Лукаку. Систем је 4-3-3.

Шта ви мислите?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар