Kako izgledaju najbolji i najgori tim LŠ i gde su tu Tadić i Matić?

Zanimljiv izbor. . .

Fudbal 19.12.2018 | 22:55
Kako izgledaju najbolji i najgori tim LŠ i gde su tu Tadić i Matić?
Završena je prva faza Lige šampiona, u međuvremenu smo saznali sve parove osmine finala, a sada je vreme za sumiranje utisaka iz dosadašnjeg toka sezone i raslojavanje na najbolje i one koji su pokazali nešto manje.

Ko je nadmašio sebe? Ko nije? Ko je ostavio najjači, a ko najslabiji utisak? Kolege sa portala Squawka bavili su se izborom najboljeg i najlošijeg tima grupne faze, a tu su svoja mesta zauzeli i srpski reprezentativci Dušan Tadić i Nemanja Matić.

Niko nije očekivao da će Ajaks tako jako pregaziti grupnu fazu Lige šampiona, a sinonim odličnih igara Kopljanika je Dušan Tadić. Srpski krilni napadač oduševio je sve ove sezone svojim izdanjima u redovima amsterdamskog velikana, a svojim driblinzima, kreativnošću i živcima poput čelika dao je posebnu notu Ajaksovom timu, krcatom mladim nadama i budućim zvezdama svetskog fudbala.

Ajaks se u nokaut fazu Lige šampiona vratio ponajviše zbog Tadićevih majstorija, a u prvoj fazi imao je fantastičan učinak – pet golova i dve asistencije!

Pored Tadića u najboljih jedanaest Lige šampiona našli su se još i golman Alison, Žoao Kanselo na desnom beku, štoperski tandem Akanđi – Kjelini, Đordi Alba levo, ispred njih dvojac Auar – Buskets, desno krilo je Kilijan Mbape, u srcu ofanzivnog trilinga Leo Mesi, a levo Dušan Tadić! U samom napadu je Robert Levandovski. Formacija 4-2-3-1.

Nemanja Matić, s druge strane, nije ostavio tako dobar utisak. Zamenik kapitena srpske reprezentacije igra u nešto slabijoj formi i zbog toga je česta meta kritičara.

”Nemanja Matić je vrlo visok i poseduje impresivnu izdržljivost i kondiju. Ali, to je sve što Nemanja Matić ima od kvaliteta. Kako on i dalje igra u Mančester junajtedu posle sezone haotičnih igara – niko ne zna. Ne radi ništa na terenu, a jedino to što ga je Žoze Murinjo odmarao za utakmicu na Enfildu sprečila ga je da bude deo Junajtedovog poniženja na Mestalji”, stoji u komentaru ispod Matićevog imena.

Kao važan podatak ističe se da je Matić napravio više bočnih (121) i dodavanja unazad (135) od bilo kog igrača Mančester junajteda ove sezone.

Uz Nemanju Matića, tim igrača koji su ostavili najslabiji utisak čine – Šahtjorov golman Andrej Pjatov, na desnom beku je Huanfran iz Atletika, kraj njega Žemerson iz Monaka i Džejson Denajer iz Liona, a levo je Sitijev prinudni bek Fabijan Delf.  Uz Matića triling na sredini čine Dani Pareho i Juri Tilemans, dok ofanzivnu trojku predstavljaju Rodrigo, Ivan Perišić i Romelu Lukaku. Sistem je 4-3-3.

Šta vi mislite?

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar