Си у Партизану до 2020. године!

Француски кошаркаш поново је потписао уговор за наредну сезону, много прије краја актуелне.

Кошарка 18.12.2018 | 11:45
Си у Партизану до 2020. године!
Банџа Си (28 година, 205 цм) биће дио Партизановог тима и у сезони 2019/20!

Његов агент Мишко Ражнатовић саопштио је у понедјељак да је Француз поријеклом из Малија продужио уговор са црно-бијелима на још годину дана.

Крилни играч, који у одбрани и нападу може да покрије више позиција, дошао је у Партизан јануара 2018, након растанка са атинским АЕК-ом. Са њим је прво склопљена сарадња до краја сезоне, али је већ у марту договорено да остане додатних годину дана.

Си од доласка Андрее Тринкијерија биљежи 9,0 поена, 3,5 скокова и 0,8 украдених лопти у АБА лиги, а 4,0 поена, 4,8 скокова и 1,0 украдених лопти у Еврокупу.

Партизан верује у Бонџу Сија. Клуб из Хумске и француски кошаркаш пореклом из Малија продужили су сарадњу за још годину дана и требало би да остане у редовима црно-белих до лета 2020. године.

Си је у досадашњем току каријере играо за Пау Ортез, Нанси, Асвел и АЕК, да би у јануару ове године потписао на шест месеци за Партизан. Освојио је у фебруару Куп Радивоја Кораћа са црно-белима и одмах након тога је продужио уговор до лета 2019. године.

Очигледно су у клубу задовољни његовим партијама па су решили да наставе заједно. Ове сезоне Си је у Јадранској лиги просечно бележио 6,8 поена по утакмици док у Еврокупу има просечан учинак од 4,5 поена и 3,9 ухваћених лопти.

Паралелно са овим послом, црно-бели раде на довођењу још једног бека, а разматра се и опција довођења и појачања под кошем.

Фото: Старспорт 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар