Si u Partizanu do 2020. godine!

Francuski košarkaš ponovo je potpisao ugovor za narednu sezonu, mnogo prije kraja aktuelne.

Košarka 18.12.2018 | 11:45
Si u Partizanu do 2020. godine!
Bandža Si (28 godina, 205 cm) biće dio Partizanovog tima i u sezoni 2019/20!

Njegov agent Miško Ražnatović saopštio je u ponedjeljak da je Francuz porijeklom iz Malija produžio ugovor sa crno-bijelima na još godinu dana.

Krilni igrač, koji u odbrani i napadu može da pokrije više pozicija, došao je u Partizan januara 2018, nakon rastanka sa atinskim AEK-om. Sa njim je prvo sklopljena saradnja do kraja sezone, ali je već u martu dogovoreno da ostane dodatnih godinu dana.

Si od dolaska Andree Trinkijerija bilježi 9,0 poena, 3,5 skokova i 0,8 ukradenih lopti u ABA ligi, a 4,0 poena, 4,8 skokova i 1,0 ukradenih lopti u Evrokupu.

Partizan veruje u Bondžu Sija. Klub iz Humske i francuski košarkaš poreklom iz Malija produžili su saradnju za još godinu dana i trebalo bi da ostane u redovima crno-belih do leta 2020. godine.

Si je u dosadašnjem toku karijere igrao za Pau Ortez, Nansi, Asvel i AEK, da bi u januaru ove godine potpisao na šest meseci za Partizan. Osvojio je u februaru Kup Radivoja Koraća sa crno-belima i odmah nakon toga je produžio ugovor do leta 2019. godine.

Očigledno su u klubu zadovoljni njegovim partijama pa su rešili da nastave zajedno. Ove sezone Si je u Jadranskoj ligi prosečno beležio 6,8 poena po utakmici dok u Evrokupu ima prosečan učinak od 4,5 poena i 3,9 uhvaćenih lopti.

Paralelno sa ovim poslom, crno-beli rade na dovođenju još jednog beka, a razmatra se i opcija dovođenja i pojačanja pod košem.

Foto: Starsport 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar