Митровић ће памтити ову годину, а један гол посебно!

"Погодак на Мундијалу бих издвојио, иако је тај меч оставио горак укус", рекао је српски центарфор са признањем које ће однети кући, у Смедерево.

Фудбал 17.12.2018 | 18:00
Митровић ће памтити ову годину, а један гол посебно!
Александар Митровић у понедељак је добио вредно, заслужено признање - "Златну лопту" Фудбалског савеза Србије.

Центарфор Фулама, који је на терену дао најконкретнији допринос да се његов тим врати у Премијер лигу, добио је трофеј ФСС и новинарима признао да му је тај пехар досад најлепше признање у каријери.

"Ово је круна првог дела каријере, најлепше признање до сада за мене. Лепо је када те цене у иностранству, али још више у Србији. Леп тренутак и поносан сам", рекао је Митровић после свечаности у хотелу "Краун Плаза.

Гол Швајцарској на Мундијалу означио је као најдражи ове године, упркос горком поразу.

"Сваки гол ми је подједнако драг, можда бих онај против Швајцарске издвојио, упркос томе што је тај меч оставио горак укус. Било је још добрих голова који су ми драги. Много је заслужна екипа, радила је за мене и хранила ме лоптама".

Митровић је додао да су му награду честитали и у Фуламу.

"Једини сам из клуба који је добио овакво признање. Трофеј остаје у Србији и иде за Смедерево у мој мали кућни музеј. Сјајно је, кад само погледам ко је све освајао ову Златну лопту, каква имена... Урадићу све да још једном добијем ову награду. На мени је да радим и уложим сав труд". 

"ХВАЛА САВЕЗУ и КОКЕЗИ"

"Хвала свим људима у Савезу на челу са председником Славишом Кокезом, јер видим и знам колико су труда уложили, колико улажу да врате српски фдубал тамо где му је место. Мсм да је ова година била једна од најбољих за српски фудбал, што на репрезентативном што на клупском ниову", рекао је Митровић.

За крај, Митровић је прокоментарисао и групу у квалификацијама за ЕУРО 2020. године.

"Лепа група, изједначена, Португалија је фаворит, али са свима може да се игра. Са свима ће бити тешко. Надам се да ћемо директно да се пласирамо", поручио је Митровић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар