Mitrović će pamtiti ovu godinu, a jedan gol posebno!

"Pogodak na Mundijalu bih izdvojio, iako je taj meč ostavio gorak ukus", rekao je srpski centarfor sa priznanjem koje će odneti kući, u Smederevo.

Fudbal 17.12.2018 | 18:00
Mitrović će pamtiti ovu godinu, a jedan gol posebno!
Aleksandar Mitrović u ponedeljak je dobio vredno, zasluženo priznanje - "Zlatnu loptu" Fudbalskog saveza Srbije.

Centarfor Fulama, koji je na terenu dao najkonkretniji doprinos da se njegov tim vrati u Premijer ligu, dobio je trofej FSS i novinarima priznao da mu je taj pehar dosad najlepše priznanje u karijeri.

"Ovo je kruna prvog dela karijere, najlepše priznanje do sada za mene. Lepo je kada te cene u inostranstvu, ali još više u Srbiji. Lep trenutak i ponosan sam", rekao je Mitrović posle svečanosti u hotelu "Kraun Plaza.

Gol Švajcarskoj na Mundijalu označio je kao najdraži ove godine, uprkos gorkom porazu.

"Svaki gol mi je podjednako drag, možda bih onaj protiv Švajcarske izdvojio, uprkos tome što je taj meč ostavio gorak ukus. Bilo je još dobrih golova koji su mi dragi. Mnogo je zaslužna ekipa, radila je za mene i hranila me loptama".

Mitrović je dodao da su mu nagradu čestitali i u Fulamu.

"Jedini sam iz kluba koji je dobio ovakvo priznanje. Trofej ostaje u Srbiji i ide za Smederevo u moj mali kućni muzej. Sjajno je, kad samo pogledam ko je sve osvajao ovu Zlatnu loptu, kakva imena... Uradiću sve da još jednom dobijem ovu nagradu. Na meni je da radim i uložim sav trud". 

"HVALA SAVEZU i KOKEZI"

"Hvala svim ljudima u Savezu na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, jer vidim i znam koliko su truda uložili, koliko ulažu da vrate srpski fdubal tamo gde mu je mesto. Msm da je ova godina bila jedna od najboljih za srpski fudbal, što na reprezentativnom što na klupskom niovu", rekao je Mitrović.

Za kraj, Mitrović je prokomentarisao i grupu u kvalifikacijama za EURO 2020. godine.

"Lepa grupa, izjednačena, Portugalija je favorit, ali sa svima može da se igra. Sa svima će biti teško. Nadam se da ćemo direktno da se plasiramo", poručio je Mitrović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar