Повријеђено лице животно угрожено

Пацијент чији су иницијали М. Р /40/, који је након аутобуске несреће код Невесиња, са тешким повредама хоспитализован у болници у Мостару, и даље је животно угрожен, изјавила је Срни портпарол ове здравствене установе Адријана Панџа.

Република Српска 17.12.2018 | 14:07
Повријеђено лице животно угрожено
"Пацијент М.Р. је и даље животно угрожен и смјештен је у Јединици интензивног лијечења. Њагово здравствено стање је стабилно. Није више на респиратору, већ дише самостално и будан је", навела је Панџа.

Према њеним ријечима, пацијенткиња чији су иницијали Љ.М. /46/ хоспитализована је на Клиници за ортопедију са тешким повредама.

"Није животно угрожена и њено здравствено стање је непромијењено у односу на јуче", додала је Панџа.

Она је навела да је пацијенткиња М.Ч. /44/, након опсежне обраде у Центру ургентне медицине, пуштена на кућно лијечење.

Два лица су погинула, а 18 је повријеђено када се аутобус предузећа "Глобтур", који је превозио путнике из Београда ка Невесињу и Мостару, преврнуо у мјесту Вртич на магистралном путу између Невесиња и Гацка.

Директор Дома здравља Невесиње Жарко Таминџија изјавио је раније Срни да су погинули Игор Кузман /48/ из Новог Сада и Љиљана Боричић /66/ из Берана.

Дежурни љекар у невесињској болници Милан Радојичић потврдио је Срни да је, од 18 повријеђених путника, петоро задобило теже повреде. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар