Povrijeđeno lice životno ugroženo

Pacijent čiji su inicijali M. R /40/, koji je nakon autobuske nesreće kod Nevesinja, sa teškim povredama hospitalizovan u bolnici u Mostaru, i dalje je životno ugrožen, izjavila je Srni portparol ove zdravstvene ustanove Adrijana Pandža.

Republika Srpska 17.12.2018 | 14:07
Povrijeđeno lice životno ugroženo
"Pacijent M.R. je i dalje životno ugrožen i smješten je u Jedinici intenzivnog liječenja. Njagovo zdravstveno stanje je stabilno. Nije više na respiratoru, već diše samostalno i budan je", navela je Pandža.

Prema njenim riječima, pacijentkinja čiji su inicijali LJ.M. /46/ hospitalizovana je na Кlinici za ortopediju sa teškim povredama.

"Nije životno ugrožena i njeno zdravstveno stanje je nepromijenjeno u odnosu na juče", dodala je Pandža.

Ona je navela da je pacijentkinja M.Č. /44/, nakon opsežne obrade u Centru urgentne medicine, puštena na kućno liječenje.

Dva lica su poginula, a 18 je povrijeđeno kada se autobus preduzeća "Globtur", koji je prevozio putnike iz Beograda ka Nevesinju i Mostaru, prevrnuo u mjestu Vrtič na magistralnom putu između Nevesinja i Gacka.

Direktor Doma zdravlja Nevesinje Žarko Tamindžija izjavio je ranije Srni da su poginuli Igor Кuzman /48/ iz Novog Sada i Ljiljana Boričić /66/ iz Berana.

Dežurni ljekar u nevesinjskoj bolnici Milan Radojičić potvrdio je Srni da je, od 18 povrijeđenih putnika, petoro zadobilo teže povrede. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar