Дончић признао: Надао сам се Сакраменту, али...

Први играч Даласа о данима уочи НБА драфта.

Кошарка 18.12.2018 | 23:07
Дончић признао: Надао сам се Сакраменту, али...
Готово целе претходне сезоне водила се полемика око тога – где ће Лука Дончић наставити каријеру. И док је добар део европских кошаркашких ентузијаста навијало за то да Лука остане на Старом континенту, реалност је говорила супротно и практично слала поруку да је време за селидбу у НБА. Све се додатно искристалисало када је Дончић узео практично све трофеје у једном маху.

Када је подигао европску титулу, шампионску круну у АЦБ, а онда и све могуће индивидуалне награде, недоумица је само била –Деандре Ејтон или он? На крају је робусни момак из Аризоне узео место првог пика, док је Далас практично украо Дончића конкуренцији после мајсторског потеза и прослеђивања права на Траеа Јанга и пика прве рунде са наредног Драфта Атланти.

Од тада је почео Дончићев звездани успон у елитном друштву. И како Лукаигра све боље, амерички медији ликују и питају се да ли су у Финиксу и Сакраменту свесни каквог су играча пропустили?

Сусрет између Сакрамента и Даласа био је одлична прилика да се и Дончићу постави слично питање... А он је отворио душу и признао неке ствари које досад нису биле познате.

“Искрено, очекивао сам да ме Сакраменто изабере“, рекао је Словенац, а онда ушао у детаље:

“Њихови људи (Сакраментови) долазили су у Мадрид да ме гледају, чак смо једном и вечерали заједно. У једном тренутку сам почео да размишљам о каријери у Сакраменту, али се на крају то није десило“.

Упитан да ли зна разлоге зашто су га Кингси пропустили, одговорио је:

“Знам да им је био потребан висок играч, због чега је Марвин Бегли ИИИ био најбоља опција за њих“, каже Дончић, мада својим одговором није уверио новинаре.

Зато је уследило питање – да ли ти верујеш да је то разлог?

“Јако сам срећан што сам играч Даласа“, осмехнуо се Дончић и тако избегао даљу расправу на ову тему.

Лука Дончић тренутно је далеко најбољи руки у НБА лиги и бележи преко 18 поена, седам ухваћених лопти и пет асистенција по утакмици.
Тренутно важи за првог кандидата да понесе ласкаво признање – Руки године.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар