Dončić priznao: Nadao sam se Sakramentu, ali...

Prvi igrač Dalasa o danima uoči NBA drafta.

Košarka 18.12.2018 | 23:07
Dončić priznao: Nadao sam se Sakramentu, ali...
Gotovo cele prethodne sezone vodila se polemika oko toga – gde će Luka Dončić nastaviti karijeru. I dok je dobar deo evropskih košarkaških entuzijasta navijalo za to da Luka ostane na Starom kontinentu, realnost je govorila suprotno i praktično slala poruku da je vreme za selidbu u NBA. Sve se dodatno iskristalisalo kada je Dončić uzeo praktično sve trofeje u jednom mahu.

Kada je podigao evropsku titulu, šampionsku krunu u ACB, a onda i sve moguće individualne nagrade, nedoumica je samo bila –Deandre Ejton ili on? Na kraju je robusni momak iz Arizone uzeo mesto prvog pika, dok je Dalas praktično ukrao Dončića konkurenciji posle majstorskog poteza i prosleđivanja prava na Traea Janga i pika prve runde sa narednog Drafta Atlanti.

Od tada je počeo Dončićev zvezdani uspon u elitnom društvu. I kako Lukaigra sve bolje, američki mediji likuju i pitaju se da li su u Finiksu i Sakramentu svesni kakvog su igrača propustili?

Susret između Sakramenta i Dalasa bio je odlična prilika da se i Dončiću postavi slično pitanje... A on je otvorio dušu i priznao neke stvari koje dosad nisu bile poznate.

“Iskreno, očekivao sam da me Sakramento izabere“, rekao je Slovenac, a onda ušao u detalje:

“Njihovi ljudi (Sakramentovi) dolazili su u Madrid da me gledaju, čak smo jednom i večerali zajedno. U jednom trenutku sam počeo da razmišljam o karijeri u Sakramentu, ali se na kraju to nije desilo“.

Upitan da li zna razloge zašto su ga Kingsi propustili, odgovorio je:

“Znam da im je bio potreban visok igrač, zbog čega je Marvin Begli III bio najbolja opcija za njih“, kaže Dončić, mada svojim odgovorom nije uverio novinare.

Zato je usledilo pitanje – da li ti veruješ da je to razlog?

“Jako sam srećan što sam igrač Dalasa“, osmehnuo se Dončić i tako izbegao dalju raspravu na ovu temu.

Luka Dončić trenutno je daleko najbolji ruki u NBA ligi i beleži preko 18 poena, sedam uhvaćenih lopti i pet asistencija po utakmici.
Trenutno važi za prvog kandidata da ponese laskavo priznanje – Ruki godine.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar