Видео: Без конкуренције...!

Нико, ни у Европи, ни у Примери, не може да парира Лионелу Месију!

Фудбал 18.12.2018 | 21:05
Видео: Без конкуренције...!
Нови викенд у Примери донео је нову нападачку експолозију Лионела Месија.

Аргентински чаробњак учествовао је прексиноћ у свих пет голова Барселоне у победи против Левантеа од 5:0. Чињеница - Меси тренутно нема ривала. Саме бројке кажу да нико, ни у Европи ни у Примери, не може да му парира у овом тренутку, а то су констатовали и новинари Марке. И можете мислити колико је озбиљно када лист који није наклоњен Барселони хвали њеног најбољег фудбалера.

Претпрошле ноћи Меси је постигао први хет-трик у првенству ове године (као фудбалер Барселоне дао их је 43, од тога 31 у Примери). Постигао је у Лиги шампиона ове јесени три поготка против ПСВ Ајндховена, али ниједан у Ла Лиги. Четири пута је дао по два гола.

Прексиноћ, са још три комада, стигао је до бројке од 14 погодака у сезони којим је остао усамљен на врху листе стрелаца у потери за трофејом Пићићи. Најближи пратиоци су му саиграч Луис Суарез и Уругвајац Кристијан Стуани из Ђироне који су постигли по 11 голова. Са нова три гола у Валенсији Меси је достигао и бројку од 50 у 2018. години од којих су 46 у дресу Барселоне, а четири за Аргентину. Спектакуларна цифра коју је достигао осми пут у последњих девет година.

Чини се да нападач Барселоне нема ривала ни у Европи. Тренутно не постоји нико ко би га засенио пошто је Меси водећи стрелац у топ пет европских лига. Пепе (Лил), Пјонтек (Ђенова), Сала (Нант) и Мбапе (ПСЖ), сви су тренутно на 12 голова. Још неки играчи имају по 11, међу њима је и велики ривал Кристијано Роналдо. 

Поред 14 голова, Меси се истакао ове јесени и са десет асистенција. Кошаркаши би рекли дабл-дабл за омаленог Аргентинца, који је највише од свих фудбалера у лигама петице учествовао у головима свог тима и једини је који има двоцифрен скор.

Прексиноћ је са голом спојио прво Суареза, потом и Пикеа. И није му било тешко. Леванте је противник којем Леообожава да даје голове, погодио им је мрежу 19 пута на 16 утакмица. Такође, никад није изгубио од тима из Валенсије - 14 победа и два ремија.

Једнога дана жалиће многи што га више нема...



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар