Video: Bez konkurencije...!

Niko, ni u Evropi, ni u Primeri, ne može da parira Lionelu Mesiju!

Fudbal 18.12.2018 | 21:05
Video: Bez konkurencije...!
Novi vikend u Primeri doneo je novu napadačku ekspoloziju Lionela Mesija.

Argentinski čarobnjak učestvovao je preksinoć u svih pet golova Barselone u pobedi protiv Levantea od 5:0. Činjenica - Mesi trenutno nema rivala. Same brojke kažu da niko, ni u Evropi ni u Primeri, ne može da mu parira u ovom trenutku, a to su konstatovali i novinari Marke. I možete misliti koliko je ozbiljno kada list koji nije naklonjen Barseloni hvali njenog najboljeg fudbalera.

Pretprošle noći Mesi je postigao prvi het-trik u prvenstvu ove godine (kao fudbaler Barselone dao ih je 43, od toga 31 u Primeri). Postigao je u Ligi šampiona ove jeseni tri pogotka protiv PSV Ajndhovena, ali nijedan u La Ligi. Četiri puta je dao po dva gola.

Preksinoć, sa još tri komada, stigao je do brojke od 14 pogodaka u sezoni kojim je ostao usamljen na vrhu liste strelaca u poteri za trofejom Pićići. Najbliži pratioci su mu saigrač Luis Suarez i Urugvajac Kristijan Stuani iz Đirone koji su postigli po 11 golova. Sa nova tri gola u Valensiji Mesi je dostigao i brojku od 50 u 2018. godini od kojih su 46 u dresu Barselone, a četiri za Argentinu. Spektakularna cifra koju je dostigao osmi put u poslednjih devet godina.

Čini se da napadač Barselone nema rivala ni u Evropi. Trenutno ne postoji niko ko bi ga zasenio pošto je Mesi vodeći strelac u top pet evropskih liga. Pepe (Lil), Pjontek (Đenova), Sala (Nant) i Mbape (PSŽ), svi su trenutno na 12 golova. Još neki igrači imaju po 11, među njima je i veliki rival Kristijano Ronaldo. 

Pored 14 golova, Mesi se istakao ove jeseni i sa deset asistencija. Košarkaši bi rekli dabl-dabl za omalenog Argentinca, koji je najviše od svih fudbalera u ligama petice učestvovao u golovima svog tima i jedini je koji ima dvocifren skor.

Preksinoć je sa golom spojio prvo Suareza, potom i Pikea. I nije mu bilo teško. Levante je protivnik kojem Leoobožava da daje golove, pogodio im je mrežu 19 puta na 16 utakmica. Takođe, nikad nije izgubio od tima iz Valensije - 14 pobeda i dva remija.

Jednoga dana žaliće mnogi što ga više nema...



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar