Јокић послије Торонта: Доминирали смо!

Никола Јокић истакао је одбрану у другом полувремену као кључни фактор велике победе Денвера над Торонтом.  Јокић хвали тим: Пламлија нико не може да заустави, Мари се увек прилагоди условима, увек имамо једног генерала на терену! А Кавај Ленард и Мајкл Мелоун хвале Николу.

Кошарка 17.12.2018 | 18:30
Јокић послије Торонта: Доминирали смо!
Нагетси су савладали лидера лиге 95:86 и преузели лидерско место на Западу, први пут од 1984. године.

"Нисмо могли да ухватимо ритам у првом полувремену, нисмо могли да погађамо шутеве. У другом смо заиграли добро у одбрани и доминирали над њима. Знамо да смо добри, играмо добру кошарку. Сви желе да играју једни за друге, то је наш начин", рекао је Јокић. 

Јокић је предводио тим са 26 поена, 9 скокова, 4 асистенције и 2 украдене лопте, а сјајну подршку имао је у плејмејкерима Џамалу Мареју са 19 поена (15 у последњој четвртини) и Монтеу Морису са 12. 

"Џамал је плеј, али је и поентер па може да се прилагоди. Када играмо у таквом систем, њих двојица могу да играју заједно. Када играју константно тада смо врло, врло, врло добар тим јер увек имамо једног 'генерала' на паркету. То је добро за нас. Знају све, знају како да играју кошарку, зато олакшавају мени али и свима живот".



Трећом победом заредом Денвер је поново избио на чело табеле Западне конференције, на којем се франшиза није нашла још од давне 1984. године. Лице успеха клуба из Колорада је Никола Јокић, чији је успон форме довео до тога да Нагетси држе константу у форми и резултатима, упркос повредама које муче тренера Мајкла Мелоуна.

У последње време Нагетси играју без Гарија Хариса, Пола Милсапа и Вила Бартона, што је привидно скратило ротацију, али је омогућило неким другим играчима да искоче и покажу своје квалитете. Пре свих Тори Крег, који је почео другу узастопну утакмицу у НБА лиги и у победи над Торонтом оставио врло добар утисак са 13 поена. 

Јокић верује да је за успех заслужан тим, а за тријумф над најбољим тимом Истока - заједништво и добра одбрана у другом полувремену. 

“Никад не бежимо од одговорности, јурили смо их дуго. Заостајали смо осам поена на полувремену, јер нисмо успевали да нађемо ритам. А био нам је потребан. Играли смо у њиховом ритму, погађали неке шутеве... Када смо почели да играмо одбрану у другом полувремену, успели смо да их сломимо и победимо”, рекао је Јокић после утакмице. 

Мада Денвер бележи одличне резултате на почетку сезоне и има 20 победа из 29 мечева, Јокић размишља само краткорочно - од дана, до дана.

“Искрено, ни не размишљам о томе. Играмо добру кошарку, добра је атмосфера, сви желе да победимо у свакој утакмици. То је једини начин да одемо до врха”.

Мелоун је неколико претходних утакмица искористио да на паркету упари Торија Крега и Џамала Марија, што је дало врло добар резултат. 

“Џамал (Мари) јесте плејмејкер, али је такође и скорер и може да се прилагоди условима игре. Због тога њих двојица могу да играју заједно. Када играју тако добро, константно, ми смо јако добар тим који увек има једног генерала на паркету”, сматра Јокић и додаје:

“Знају да играју кошарку, разумеју се и сви волимо што их имамо”.

Српски центар посебно је истакао квалитете Мејсона Пламлија, који је одлично попунио простор изостанком Пола Милсапа.

“Нико у лиги не може да га заустави, а притом је фантастичан дефанзивац. Цела ситуација га је ојачала, покреатан је играч и може брзо да удара блокаде и чини ми се да сваком противнику задаје много проблема”.

Мајкл Мелоун је у стилу Мирослава Муте Николића кратко прокоментарисао Јокићеве партије оном познатом - све је то нормално.

“Никола ради тачно оно што би и требало. Он је наш франшизни играч”.

После утакмице новинари су питали и Каваја Ленарда колико му је захтевно било да се носи са Николом Јокићем и његовим атипичним стилом?

“Било је тешко играти с њим на оба краја терена, али сам уживао у нашем окршају”, завршио је најбољи играч Торонта и један од најбољих дефанзиваца НБА лиге.  

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар