Jokić poslije Toronta: Dominirali smo!

Nikola Jokić istakao je odbranu u drugom poluvremenu kao ključni faktor velike pobede Denvera nad Torontom.  Jokić hvali tim: Plamlija niko ne može da zaustavi, Mari se uvek prilagodi uslovima, uvek imamo jednog generala na terenu! A Kavaj Lenard i Majkl Meloun hvale Nikolu.

Košarka 17.12.2018 | 18:30
Jokić poslije Toronta: Dominirali smo!
Nagetsi su savladali lidera lige 95:86 i preuzeli lidersko mesto na Zapadu, prvi put od 1984. godine.

"Nismo mogli da uhvatimo ritam u prvom poluvremenu, nismo mogli da pogađamo šuteve. U drugom smo zaigrali dobro u odbrani i dominirali nad njima. Znamo da smo dobri, igramo dobru košarku. Svi žele da igraju jedni za druge, to je naš način", rekao je Jokić. 

Jokić je predvodio tim sa 26 poena, 9 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte, a sjajnu podršku imao je u plejmejkerima Džamalu Mareju sa 19 poena (15 u poslednjoj četvrtini) i Monteu Morisu sa 12. 

"Džamal je plej, ali je i poenter pa može da se prilagodi. Kada igramo u takvom sistem, njih dvojica mogu da igraju zajedno. Kada igraju konstantno tada smo vrlo, vrlo, vrlo dobar tim jer uvek imamo jednog 'generala' na parketu. To je dobro za nas. Znaju sve, znaju kako da igraju košarku, zato olakšavaju meni ali i svima život".



Trećom pobedom zaredom Denver je ponovo izbio na čelo tabele Zapadne konferencije, na kojem se franšiza nije našla još od davne 1984. godine. Lice uspeha kluba iz Kolorada je Nikola Jokić, čiji je uspon forme doveo do toga da Nagetsi drže konstantu u formi i rezultatima, uprkos povredama koje muče trenera Majkla Melouna.

U poslednje vreme Nagetsi igraju bez Garija Harisa, Pola Milsapa i Vila Bartona, što je prividno skratilo rotaciju, ali je omogućilo nekim drugim igračima da iskoče i pokažu svoje kvalitete. Pre svih Tori Kreg, koji je počeo drugu uzastopnu utakmicu u NBA ligi i u pobedi nad Torontom ostavio vrlo dobar utisak sa 13 poena. 

Jokić veruje da je za uspeh zaslužan tim, a za trijumf nad najboljim timom Istoka - zajedništvo i dobra odbrana u drugom poluvremenu. 

“Nikad ne bežimo od odgovornosti, jurili smo ih dugo. Zaostajali smo osam poena na poluvremenu, jer nismo uspevali da nađemo ritam. A bio nam je potreban. Igrali smo u njihovom ritmu, pogađali neke šuteve... Kada smo počeli da igramo odbranu u drugom poluvremenu, uspeli smo da ih slomimo i pobedimo”, rekao je Jokić posle utakmice. 

Mada Denver beleži odlične rezultate na početku sezone i ima 20 pobeda iz 29 mečeva, Jokić razmišlja samo kratkoročno - od dana, do dana.

“Iskreno, ni ne razmišljam o tome. Igramo dobru košarku, dobra je atmosfera, svi žele da pobedimo u svakoj utakmici. To je jedini način da odemo do vrha”.

Meloun je nekoliko prethodnih utakmica iskoristio da na parketu upari Torija Krega i Džamala Marija, što je dalo vrlo dobar rezultat. 

“Džamal (Mari) jeste plejmejker, ali je takođe i skorer i može da se prilagodi uslovima igre. Zbog toga njih dvojica mogu da igraju zajedno. Kada igraju tako dobro, konstantno, mi smo jako dobar tim koji uvek ima jednog generala na parketu”, smatra Jokić i dodaje:

“Znaju da igraju košarku, razumeju se i svi volimo što ih imamo”.

Srpski centar posebno je istakao kvalitete Mejsona Plamlija, koji je odlično popunio prostor izostankom Pola Milsapa.

“Niko u ligi ne može da ga zaustavi, a pritom je fantastičan defanzivac. Cela situacija ga je ojačala, pokreatan je igrač i može brzo da udara blokade i čini mi se da svakom protivniku zadaje mnogo problema”.

Majkl Meloun je u stilu Miroslava Mute Nikolića kratko prokomentarisao Jokićeve partije onom poznatom - sve je to normalno.

“Nikola radi tačno ono što bi i trebalo. On je naš franšizni igrač”.

Posle utakmice novinari su pitali i Kavaja Lenarda koliko mu je zahtevno bilo da se nosi sa Nikolom Jokićem i njegovim atipičnim stilom?

“Bilo je teško igrati s njim na oba kraja terena, ali sam uživao u našem okršaju”, završio je najbolji igrač Toronta i jedan od najboljih defanzivaca NBA lige.  

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar