Нема наставе због снијега

На подручју општина Коњиц и Јабланица данас и сутра неће бити наставе у основним и средњим школама, као ни у јабланичком вртићу, рекао је Срни портпарол Владе Херцеговачко-неретванског кантона Перо Павловић.

Босна и Херцеговина 17.12.2018 | 10:39
Нема наставе због снијега
Према његовим ријечима, штабови цивилне заштите ових општина донијели су те одлуке у договору са директорима основних и средњих школа пошто су због снијега путеви непроходни.

Павловић је рекао да у протеклих 24 часа није било обимнијих падавина на подручју општина Јабланица и Коњиц, тако да се стање у доброј мјери нормализовало.

"На подручју општине Коњиц, од 110 насељених мјеста, за тридесетак није квалитетно ријешено питање чишћења путева, тако да је у тим мјестима распоређена и ангажована комплетна механизација, те сва расположива материјално-техничка средства како би били ошчишћени путеви до сваког мјеста", истакао је Павловић.

Према ријечима Павловића, на подручју општине Јабланица проблем је снабдијевање електричном енергијом јер је један број насељених мјеста још без редовног снабдијевања, тако да су екипе на терену.

Павловић је рекао да тренутно мало забрињава то што је током јутра поново на подручју Коњица почео да пада снијег.

На подручју општина Коњиц и Јабланица јуче је проглашено стање природне несреће због обилних сњежних падавина. 

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Xx

17.12.2018 18:25

Оце на славу добро им досло

ОДГОВОРИТЕ
Name

упс

17.12.2018 19:27

Нема заставе због снијега ја тако процитах :Д

ОДГОВОРИТЕ