Nema nastave zbog snijega

Na području opština Кonjic i Jablanica danas i sutra neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama, kao ni u jablaničkom vrtiću, rekao je Srni portparol Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Pero Pavlović.

Bosna i Hercegovina 17.12.2018 | 10:39
Nema nastave zbog snijega
Prema njegovim riječima, štabovi civilne zaštite ovih opština donijeli su te odluke u dogovoru sa direktorima osnovnih i srednjih škola pošto su zbog snijega putevi neprohodni.

Pavlović je rekao da u proteklih 24 časa nije bilo obimnijih padavina na području opština Jablanica i Кonjic, tako da se stanje u dobroj mjeri normalizovalo.

"Na području opštine Кonjic, od 110 naseljenih mjesta, za tridesetak nije kvalitetno riješeno pitanje čišćenja puteva, tako da je u tim mjestima raspoređena i angažovana kompletna mehanizacija, te sva raspoloživa materijalno-tehnička sredstva kako bi bili oščišćeni putevi do svakog mjesta", istakao je Pavlović.

Prema riječima Pavlovića, na području opštine Jablanica problem je snabdijevanje električnom energijom jer je jedan broj naseljenih mjesta još bez redovnog snabdijevanja, tako da su ekipe na terenu.

Pavlović je rekao da trenutno malo zabrinjava to što je tokom jutra ponovo na području Кonjica počeo da pada snijeg.

Na području opština Кonjic i Jablanica juče je proglašeno stanje prirodne nesreće zbog obilnih snježnih padavina. 

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Xx

17.12.2018 18:25

Oce na slavu dobro im doslo

ODGOVORITE
Name

ups

17.12.2018 19:27

Nema zastave zbog snijega ja tako procitah :D

ODGOVORITE