ИТА: Бизаран гол, па голеада на "Олимпику"!

Коларов асистент у преокрету Роме, Милик масторијом спасао Наполи! Фудбалери Роме победили су Ђеноу резултатом 3:2 у последњој недељној утакмици 16. кола италијанског првенства.  Два пута је Рома губила, али је оба пута успјела да стигне и на крају престигне предност ривала, те забиљежи 13. узастопну домаћу побједу против Ђенове.  Рома продисала, Клајверт заблистао, Лазовићу ВАР одузео првенац! Вучица уз пуно мука ипак савладала Ђенову са 3:2.

Фудбал 17.12.2018 | 12:30
ИТА: Бизаран гол, па голеада на "Олимпику"!
Рома је до тријумфа над гостима стигла након преокрета, пошто је екипа из Ђенове два пута водила.

Предност им је донео Кржиштов Пјонтек, али је Фацио изједначио у 31. минуту.

Већ у следећем минуту на семафору је поново писало 1:2 после поготка Хијемарка, да би у финишу полувремена наш Александар Коларов асистирао Џастину Клајверту за ново изједначење. 

У наставку је "Вучица" стигла до три бода, а стрелац победоносног гола био је Кристанте по истеку сата игре. 

Рома се овим тријумфом попела на шесто место са 24 бода, док је Ђеноа 16. са осам бодова мање. 

У другој утакмици фудбалери Наполија победили су на гостујућем терену Каљари са 1:0. 

Једини гол постигао је Аркадијуш Милик из слободног ударца у првом минуту судијске надокнаде времена. 

Наполи је остварио 12. победу у лиги и други је на табели са 38 бодова, осам мање од првопласираног Јувентуса, који је једина непоражена екипа у Серији А. 

Каљари је наставио низ без победе и заузима 13. место на табели са 17 бодова.

Намучила се Рома да стигне до победе над Ђеновом на Олимпику ове вечери у чудној утакмици са пуно преокрета. Два пута су гости водили, оба пута је Рома то стизала, а након што је главни арбитар уз асистенцију ВАР-а поништио погодак Дарку Лазовићу за 2:3, Вучица је стигла до тријумфа.

Није се прославио вечерас ни голман Робин Олсен који је частио госте водећим голом у 17 минуту. Ужасно је реаговао на шут земљака Хиљемарка и омогућио Пјонтеку 12. погодак у сезони. Ипак, Рому која је имала иницијативу у живот је вратио Федерико Фацио. Аргентинац се у 31. минуту после слободног ударца уписао у стрелце и поравнао на 1:1, али је радост домаћина трајала кратко.

Већ на другој страни после корнера Оскар Хиљемарк је сачекао лопту на другој стативи и из близине неометан по други пут на мечу матирао Олсена. Тражила је Рома после тог вођства новог спасиоца, а тренер Еузебио Ди Франческо га је добио у Џастину Клајверту. Некадашњи нападач Ајакса све је сам урадио у надокнади првог дела, прошао по десној страни и лукавим ударцем матирао Румуна Радуа за 2:2.

Добру утакмицу одиграла је Ђенова. Иако се већина тимова брани на Олимпику када гостује, Ћезаре Прандели се одлучио на нападачкији приступ који му је умало донео бод. Ипак, на амбиције гостију кључно је деловао детаљ из 53. минута када је Дарку Лазовићу поништен погодак због офсајда. Требало је то да буде првенац Србина у дрсу Грифона ове сезоне (играо заиста добро вечерас), након што је голман Олсен опет лоше интервенисао, али је после консултације са ВАР-ом главни арбитар Ди Бело поништио погодак због чистог офсајда у зачетку акције у којем се нашао тамнопути Куаме.

Био је то подстрек за Рому, да се узобиљи и реши меч, а то је учинио Брајан Кристанте. Играо се 60. минут, вечерас сјајни Џастин Клајверт му је мајсторски спустио лопту главом, а некадашњи пословођа Аталанте лепим ударцем поставио коначних 3:2.

Имала је Рома још неколико прилика да победу учини убедљивијом. Прво је Коларов добро тукао у 83. минуту, а који тренутак касније и Кристанте, али се истакао и голман Ђенове. На другој страни могао је Пјонтек у 87. да донесе бод гостима, а најбољу прилику да шокира Олимпико пропустио је ветеран Горан Пандев који је из добре позиције пребацио цео гол.

Можда је Ђенова заслужила више, али ни победа Роме није незаслужена.

По правом пљуску, публика на римском "Олимпику" видјела је и праву кишу голова - укупно пет.

Срећом по њих, три у мрежи Ђенове, која је два пута водила против Роме, али на крају није успјела да освоји ни бод.

РОМА - ЂЕНОВА 3:2 (2:2)

Више од мјесец дана Рома је покушавала да оствари тријумф, нанизала пет утакмица без побједе, а за прекид црне серије није могла изабрати бољег противника, с обзиром да ни Ђеновљани не бриљирају - већ десет сусрета не знају за славље, рачунајући сва такмичења.

Већ у првом полувремену публика у Риму видјела је четири поготка, а први од њих може се слободно назвати биразним.

Оскар Хиљемарк одлучио се на далекометни ударац, голман Роме Робин Олсен катастрофално је реаговао, лопта му је прошла кроз ноге, Швеђанин је споро реаговао и допустио Кшиштофу Пјонтеку да се пришуња и без проблема постигне 12. овосезонски гол, чиме се поново осамосталио на првом мјесту најбољих голгетера у Серији А.

Ипак, успјела је Рома брзо да се врати након шокантно примљеног гола. Алесандро Флоренци је извео слободан ударац, а дефанзивац "вучице" Федерико Фацио добро је шутирао из волеја и вратио ствари на почетак.

Само два минута касније, још једна лопта завршила је у Олсеновој мрежи.

Ужасно је реаговала одбрана Роме након корнера, играчи Ђенове као на тренингу ушетали су се у шеснаестерац домаћина, а Хиљемарк је овај пут без проблема смјестио лопту иза леђа сународника на голу "вучице".

Ни ту није био крај узбуђењима у првом полувремену. У самом финишу брз контранапад Римљана резултовао је новим изједначењем.

Џастин Клајверт је без проблема претрчао знатно споријег Ервина Зукановића и сјајно погодио супротни угао за 2:2.

Почетком другог полувремена Ченгиз Ундер промашио је стопосторну прилику, а већ у наредном нападу Олсен је још једном катастрофално реаговао након шута Дарка Лазовића, али срећом по Рому досуђен је офсајд након реакције из ВАР собе.

Недуго затим, нови гол, који је овај пут признат.

Добро су комбиновали офанзивци Роме, лопте се докопао Брајан Кристанте и казнио лоше постављену одбрану гостију, за прво вођство Римљана.

У 83. минуту исти играч могао је закључити ову утакмицу, али је након шута Александра Коларова и одбитка, са свега пар метара погодио стативу.

Могли су и гости до бода, резервиста Горан Пандев имао је двије добре прилике, али је остало 3:2.

Био је ово посљедњи данашњи дуел 16. кола, које ће у понедјељак наставити Аталанта и Лацио од 20.30, а закључити Болоња и Милан у истом термину, у уторак.

СЕРИЈА А - 16. КОЛО:

СПАЛ - Кјево 0:0

Фиорентина - Емполи 3:1 (1:1)
/Мираљас 40, Симеоне 59, Дабо 78 - Крунић 24/

Фрозиноне - Сасуоло 0:2 (0:1)
/Арјаудо 43 аг, Берарди 58/

Сампдорија - Парма 2:0 (0:0)
/Прат 66, Кваљарела 70/

Каљари - Наполи 0:1 (0:0)
/Милик 90+1/

Рома - Ђенова 3:2 (2:2)
/Фацио 31, Клајверт 45, Кристанте 59 - Пјонтек 17, Хиљемарк 33/

Одиграно у суботу:

Интер - Удинезе 1:0 (0:0)
/Икарди 76 пен/

Торино - Јувентус 0:1 (0:0)
/Роналдо 70 пен/

У понедјељак:

Аталанта - Лацио (20.30)

У уторак:

Болоња - Милан (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 46, Наполи 38, Интер 32, Милан (-1) 26, Лацио (-1) 25, Рома 24, Сасуоло 24, Сампдорија 23, Фиорентина 22, Торино 22, Аталанта (-1) 21, Парма 21, Каљари 17, Емполи 16, СПАЛ 16, Ђенова 16, Удинезе 13, Болоња (-1) 11, Фрозиноне 8, Кјево 4*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар