ITA: Bizaran gol, pa goleada na "Olimpiku"!

Kolarov asistent u preokretu Rome, Milik mastorijom spasao Napoli! Fudbaleri Rome pobedili su Đenou rezultatom 3:2 u poslednjoj nedeljnoj utakmici 16. kola italijanskog prvenstva.  Dva puta je Roma gubila, ali je oba puta uspjela da stigne i na kraju prestigne prednost rivala, te zabilježi 13. uzastopnu domaću pobjedu protiv Đenove.  Roma prodisala, Klajvert zablistao, Lazoviću VAR oduzeo prvenac! Vučica uz puno muka ipak savladala Đenovu sa 3:2.

Fudbal 17.12.2018 | 12:30
ITA: Bizaran gol, pa goleada na "Olimpiku"!
Roma je do trijumfa nad gostima stigla nakon preokreta, pošto je ekipa iz Đenove dva puta vodila.

Prednost im je doneo Kržištov Pjontek, ali je Facio izjednačio u 31. minutu.

Već u sledećem minutu na semaforu je ponovo pisalo 1:2 posle pogotka Hijemarka, da bi u finišu poluvremena naš Aleksandar Kolarov asistirao Džastinu Klajvertu za novo izjednačenje. 

U nastavku je "Vučica" stigla do tri boda, a strelac pobedonosnog gola bio je Kristante po isteku sata igre. 

Roma se ovim trijumfom popela na šesto mesto sa 24 boda, dok je Đenoa 16. sa osam bodova manje. 

U drugoj utakmici fudbaleri Napolija pobedili su na gostujućem terenu Kaljari sa 1:0. 

Jedini gol postigao je Arkadijuš Milik iz slobodnog udarca u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. 

Napoli je ostvario 12. pobedu u ligi i drugi je na tabeli sa 38 bodova, osam manje od prvoplasiranog Juventusa, koji je jedina neporažena ekipa u Seriji A. 

Kaljari je nastavio niz bez pobede i zauzima 13. mesto na tabeli sa 17 bodova.

Namučila se Roma da stigne do pobede nad Đenovom na Olimpiku ove večeri u čudnoj utakmici sa puno preokreta. Dva puta su gosti vodili, oba puta je Roma to stizala, a nakon što je glavni arbitar uz asistenciju VAR-a poništio pogodak Darku Lazoviću za 2:3, Vučica je stigla do trijumfa.

Nije se proslavio večeras ni golman Robin Olsen koji je častio goste vodećim golom u 17 minutu. Užasno je reagovao na šut zemljaka Hiljemarka i omogućio Pjonteku 12. pogodak u sezoni. Ipak, Romu koja je imala inicijativu u život je vratio Federiko Facio. Argentinac se u 31. minutu posle slobodnog udarca upisao u strelce i poravnao na 1:1, ali je radost domaćina trajala kratko.

Već na drugoj strani posle kornera Oskar Hiljemark je sačekao loptu na drugoj stativi i iz blizine neometan po drugi put na meču matirao Olsena. Tražila je Roma posle tog vođstva novog spasioca, a trener Euzebio Di Frančesko ga je dobio u Džastinu Klajvertu. Nekadašnji napadač Ajaksa sve je sam uradio u nadoknadi prvog dela, prošao po desnoj strani i lukavim udarcem matirao Rumuna Radua za 2:2.

Dobru utakmicu odigrala je Đenova. Iako se većina timova brani na Olimpiku kada gostuje, Ćezare Prandeli se odlučio na napadačkiji pristup koji mu je umalo doneo bod. Ipak, na ambicije gostiju ključno je delovao detalj iz 53. minuta kada je Darku Lazoviću poništen pogodak zbog ofsajda. Trebalo je to da bude prvenac Srbina u drsu Grifona ove sezone (igrao zaista dobro večeras), nakon što je golman Olsen opet loše intervenisao, ali je posle konsultacije sa VAR-om glavni arbitar Di Belo poništio pogodak zbog čistog ofsajda u začetku akcije u kojem se našao tamnoputi Kuame.

Bio je to podstrek za Romu, da se uzobilji i reši meč, a to je učinio Brajan Kristante. Igrao se 60. minut, večeras sjajni Džastin Klajvert mu je majstorski spustio loptu glavom, a nekadašnji poslovođa Atalante lepim udarcem postavio konačnih 3:2.

Imala je Roma još nekoliko prilika da pobedu učini ubedljivijom. Prvo je Kolarov dobro tukao u 83. minutu, a koji trenutak kasnije i Kristante, ali se istakao i golman Đenove. Na drugoj strani mogao je Pjontek u 87. da donese bod gostima, a najbolju priliku da šokira Olimpiko propustio je veteran Goran Pandev koji je iz dobre pozicije prebacio ceo gol.

Možda je Đenova zaslužila više, ali ni pobeda Rome nije nezaslužena.

Po pravom pljusku, publika na rimskom "Olimpiku" vidjela je i pravu kišu golova - ukupno pet.

Srećom po njih, tri u mreži Đenove, koja je dva puta vodila protiv Rome, ali na kraju nije uspjela da osvoji ni bod.

ROMA - ĐENOVA 3:2 (2:2)

Više od mjesec dana Roma je pokušavala da ostvari trijumf, nanizala pet utakmica bez pobjede, a za prekid crne serije nije mogla izabrati boljeg protivnika, s obzirom da ni Đenovljani ne briljiraju - već deset susreta ne znaju za slavlje, računajući sva takmičenja.

Već u prvom poluvremenu publika u Rimu vidjela je četiri pogotka, a prvi od njih može se slobodno nazvati biraznim.

Oskar Hiljemark odlučio se na dalekometni udarac, golman Rome Robin Olsen katastrofalno je reagovao, lopta mu je prošla kroz noge, Šveđanin je sporo reagovao i dopustio Kšištofu Pjonteku da se prišunja i bez problema postigne 12. ovosezonski gol, čime se ponovo osamostalio na prvom mjestu najboljih golgetera u Seriji A.

Ipak, uspjela je Roma brzo da se vrati nakon šokantno primljenog gola. Alesandro Florenci je izveo slobodan udarac, a defanzivac "vučice" Federiko Facio dobro je šutirao iz voleja i vratio stvari na početak.

Samo dva minuta kasnije, još jedna lopta završila je u Olsenovoj mreži.

Užasno je reagovala odbrana Rome nakon kornera, igrači Đenove kao na treningu ušetali su se u šesnaesterac domaćina, a Hiljemark je ovaj put bez problema smjestio loptu iza leđa sunarodnika na golu "vučice".

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu. U samom finišu brz kontranapad Rimljana rezultovao je novim izjednačenjem.

Džastin Klajvert je bez problema pretrčao znatno sporijeg Ervina Zukanovića i sjajno pogodio suprotni ugao za 2:2.

Početkom drugog poluvremena Čengiz Under promašio je stopostornu priliku, a već u narednom napadu Olsen je još jednom katastrofalno reagovao nakon šuta Darka Lazovića, ali srećom po Romu dosuđen je ofsajd nakon reakcije iz VAR sobe.

Nedugo zatim, novi gol, koji je ovaj put priznat.

Dobro su kombinovali ofanzivci Rome, lopte se dokopao Brajan Kristante i kaznio loše postavljenu odbranu gostiju, za prvo vođstvo Rimljana.

U 83. minutu isti igrač mogao je zaključiti ovu utakmicu, ali je nakon šuta Aleksandra Kolarova i odbitka, sa svega par metara pogodio stativu.

Mogli su i gosti do boda, rezervista Goran Pandev imao je dvije dobre prilike, ali je ostalo 3:2.

Bio je ovo posljednji današnji duel 16. kola, koje će u ponedjeljak nastaviti Atalanta i Lacio od 20.30, a zaključiti Bolonja i Milan u istom terminu, u utorak.

SERIJA A - 16. KOLO:

SPAL - Kjevo 0:0

Fiorentina - Empoli 3:1 (1:1)
/Miraljas 40, Simeone 59, Dabo 78 - Krunić 24/

Frozinone - Sasuolo 0:2 (0:1)
/Arjaudo 43 ag, Berardi 58/

Sampdorija - Parma 2:0 (0:0)
/Prat 66, Kvaljarela 70/

Kaljari - Napoli 0:1 (0:0)
/Milik 90+1/

Roma - Đenova 3:2 (2:2)
/Facio 31, Klajvert 45, Kristante 59 - Pjontek 17, Hiljemark 33/

Odigrano u subotu:

Inter - Udineze 1:0 (0:0)
/Ikardi 76 pen/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)
/Ronaldo 70 pen/

U ponedjeljak:

Atalanta - Lacio (20.30)

U utorak:

Bolonja - Milan (20.30)

TABELA: Juventus 46, Napoli 38, Inter 32, Milan (-1) 26, Lacio (-1) 25, Roma 24, Sasuolo 24, Sampdorija 23, Fiorentina 22, Torino 22, Atalanta (-1) 21, Parma 21, Kaljari 17, Empoli 16, SPAL 16, Đenova 16, Udineze 13, Bolonja (-1) 11, Frozinone 8, Kjevo 4*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar