У Хрватској ништа ново, још једна побједа Динама!

Велики дерби између Динама и Хајдука припао "модрима". Сплићани у другом делу табеле, Загрепчани убедљиви лидери.  Динамова супремација убила “вјечни дерби” - 11. 000 људи видело слободњак Кадзиора, Хајдук на минус 23! Лаган посао за Модре. . .

Фудбал 17.12.2018 | 09:00
У Хрватској ништа ново, још једна побједа Динама!
Према очекивањима Динамо је заузео прво место после 18 одиграних кола, односно првог дела сезоне ХНЛ, са чак 11 бодова више од другопласираног Осијека, који је данас убедљиво победио Интер из Запрешића 4:0.

Надали су се Осијечани да им помоћ у борби за врх пристићи од Хајдука, јер су управо Сплићани у великом дербију гостовали на Максимиру. 

Али, Динамо је одиграо сигурну утакмицу и са 1:0 победио највећег ривала.

Гол одлуке постигао је Дамјан Конџор. Пољак је у 49. минуту одлично извео "слободњак" и са скоро 30 метара затресао мрежу Сплићана.

Хајдук је тек у другом делу табеле и по свему судећи ни ову сезону неће памтити по добром. "Били" су на 18 утакмица доживели чак пет пораза, а осам утакмица су завршили ремијем. Скромних пет тријумфа никако не могу да задовоље армију навијача.

Динамо је, без дилеме, ове сезоне најбољи тим Хрватске, а томе сведоче и сјајне партије у Лиги Европе, где су "модри" у групи са Фенербахчеом, Андерлехтом и Спартаком из Трнаве освојили убедљиво прво место и после четири деценије обезбедили пролеће у Европи.  



Била је та прошла сезона, кад се учинило да би Хајдук после година у којима је најљућем ривалу служио само као џак за ударање, можда и могао да поново успостави равнотежу у хрватском фудбалу. Била је и прошла, па Динамо поново доминира Хрватском ногометном лигом. Толико да је данашњи “вјечни дерби” рутински решио са 1:0, иако је тренер Ненад Бјелица на терен посла комбиновани састав.

Није било повређеног капитена Аријана Демија, на клупи су остали носиоци Динамове игре Марио Гаврановић, Изет Хајровић и Петар Стојановић, па су шансу добили играчи који иначе не добијају толико минута. Међу њима и 26-годишњи Пољак Дамијан Кадзиор, који је на крај израстао у јунака дербија.

Кадзиор је наиме прво изнудио прекршај у опасној зони, а потом га маестралним ударцем претворио у гол вредан минималне победе Модрих у до тада релативно изједначеној и не претерано узбудљивој утакмици. Немоћан је ту био 22-годишњи голман сплитског тима Јосип Посавец.

И чим је та лопта завршила у мрежи ту је био крај утакмице. Покушавали су Били нешто да комбинују, да угрозе гол домаћих, али једноставно нису знали како. Уосталом, није случајно што је Динамо већ на крају полусезоне чак 23 бода испред Хајдука?!

Није зато ни чудно што је вјечни дерби са трибина Максимира пратило свега 11.064 гледалаца, премало за највећу утакмицу актуелног вицепрвака света.

Динамо јесењу полусезону завршава са 11 бодова предности над другопласираним Осијеком, 12 над Ријеком, једином екипом која је у протеклих 14 сезона успела барем на кратко да прекине хегемонију Модрих.

Што се тиче Хајдука, кад капитенску траку уручиш 19-годишњаку, уз све дужно поштовање левог бека Домагоја Брадарића, јасно је да си се негде успут одрекао шампионских амбиција. Нема везе што је то био изнуђен потез, говори сам за себе.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар