U Hrvatskoj ništa novo, još jedna pobjeda Dinama!

Veliki derbi između Dinama i Hajduka pripao "modrima". Splićani u drugom delu tabele, Zagrepčani ubedljivi lideri.  Dinamova supremacija ubila “vječni derbi” - 11. 000 ljudi videlo slobodnjak Kadziora, Hajduk na minus 23! Lagan posao za Modre. . .

Fudbal 17.12.2018 | 09:00
U Hrvatskoj ništa novo, još jedna pobjeda Dinama!
Prema očekivanjima Dinamo je zauzeo prvo mesto posle 18 odigranih kola, odnosno prvog dela sezone HNL, sa čak 11 bodova više od drugoplasiranog Osijeka, koji je danas ubedljivo pobedio Inter iz Zaprešića 4:0.

Nadali su se Osiječani da im pomoć u borbi za vrh pristići od Hajduka, jer su upravo Splićani u velikom derbiju gostovali na Maksimiru. 

Ali, Dinamo je odigrao sigurnu utakmicu i sa 1:0 pobedio najvećeg rivala.

Gol odluke postigao je Damjan Kondžor. Poljak je u 49. minutu odlično izveo "slobodnjak" i sa skoro 30 metara zatresao mrežu Splićana.

Hajduk je tek u drugom delu tabele i po svemu sudeći ni ovu sezonu neće pamtiti po dobrom. "Bili" su na 18 utakmica doživeli čak pet poraza, a osam utakmica su završili remijem. Skromnih pet trijumfa nikako ne mogu da zadovolje armiju navijača.

Dinamo je, bez dileme, ove sezone najbolji tim Hrvatske, a tome svedoče i sjajne partije u Ligi Evrope, gde su "modri" u grupi sa Fenerbahčeom, Anderlehtom i Spartakom iz Trnave osvojili ubedljivo prvo mesto i posle četiri decenije obezbedili proleće u Evropi.  



Bila je ta prošla sezona, kad se učinilo da bi Hajduk posle godina u kojima je najljućem rivalu služio samo kao džak za udaranje, možda i mogao da ponovo uspostavi ravnotežu u hrvatskom fudbalu. Bila je i prošla, pa Dinamo ponovo dominira Hrvatskom nogometnom ligom. Toliko da je današnji “vječni derbi” rutinski rešio sa 1:0, iako je trener Nenad Bjelica na teren posla kombinovani sastav.

Nije bilo povređenog kapitena Arijana Demija, na klupi su ostali nosioci Dinamove igre Mario Gavranović, Izet Hajrović i Petar Stojanović, pa su šansu dobili igrači koji inače ne dobijaju toliko minuta. Među njima i 26-godišnji Poljak Damijan Kadzior, koji je na kraj izrastao u junaka derbija.

Kadzior je naime prvo iznudio prekršaj u opasnoj zoni, a potom ga maestralnim udarcem pretvorio u gol vredan minimalne pobede Modrih u do tada relativno izjednačenoj i ne preterano uzbudljivoj utakmici. Nemoćan je tu bio 22-godišnji golman splitskog tima Josip Posavec.

I čim je ta lopta završila u mreži tu je bio kraj utakmice. Pokušavali su Bili nešto da kombinuju, da ugroze gol domaćih, ali jednostavno nisu znali kako. Uostalom, nije slučajno što je Dinamo već na kraju polusezone čak 23 boda ispred Hajduka?!

Nije zato ni čudno što je vječni derbi sa tribina Maksimira pratilo svega 11.064 gledalaca, premalo za najveću utakmicu aktuelnog viceprvaka sveta.

Dinamo jesenju polusezonu završava sa 11 bodova prednosti nad drugoplasiranim Osijekom, 12 nad Rijekom, jedinom ekipom koja je u proteklih 14 sezona uspela barem na kratko da prekine hegemoniju Modrih.

Što se tiče Hajduka, kad kapitensku traku uručiš 19-godišnjaku, uz sve dužno poštovanje levog beka Domagoja Bradarića, jasno je da si se negde usput odrekao šampionskih ambicija. Nema veze što je to bio iznuđen potez, govori sam za sebe.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar