"Испод нуле" у Новом Саду - на терену "нула"!

"Нула" на Карађорђу у новосадском дербију! Фудбалери Војводине и Пролетера играли су нерешено без голова у 21. колу Суперлиге Србије.  Није било голова у дербију Новог Сада, тако да ће Пролетер и Војводина дочекати пролеће са идентичним учинком. . .  Голмани у главним ролама на Карађорђу, Раднику пропало зимовање у плеј-офу! Мада су све три екипе поравнате на коти 28. . .

Фудбал 17.12.2018 | 08:15
"Испод нуле" у Новом Саду - на терену "нула"!
Две новосадске екипе су на паузе отишле са по 28 бодова.

У овом мечу није виђено пуно прилика, као ни квалитетног фудбала, и подела бодова је била најправеднији резултат.

Меч је обележио црвени картон за госте из Пролетера у 87. минуту 

Пролетер је на седмом, а Војводина на осмом месту у фудбалском првенству Србије.

Једини исход који није одговарао Раднику. Реми на “Карађорђу”. И баш то се и десило у судару Војводине и Пролетера у Новом Саду. Реми без голова, који Сурдуличане оставља не деветој позицији, док новосадски ривали зимују на местима која воде у плеј-оф.

Истина, сва три клуба на паузу иду поравнати на коти од 28 освојених бодова, али како Радник има гол разлику у минусу онда Пролетер и Воша имају предност. Воша додуше има и 1:0 из првог судара са Пролетером, па и 1:0 из дуела са Радником у августу. Мада је још рано за калкулације, на пролеће ће се одиграти још девет кола пре но што се буде одлучивало о томе ко ће у плеј-офу, а ко у плеј-аут. Али тек да нотирамо да за сада Воша има предност у односу Радник и Пролетер, а судећи по јесењој полусезони баш ће се ова три тима борити за два места у плеј-офу.

Имала је Воша данас и предност играча више због искључења Немање Човића у 84. минуту, али тада је већ било касно. Своје шансе домаћи су пропустили још раније. Или другачије речено, голман Пролетера Владан Елесин имао је своје вече на Карађорђу. Барем три пута зауставио је опасне налете Воше, а у два наврата су ударци Милана Ђурића из слободњака ишли тик поред гола. На другој страни видели смо ударац Срђана Шћепановића и добру реакцију Емила Роцкова, Вошиног голмана који је уочи утакмице одигране пред око 200 навијача добио признање навијача за најбољег играча Војводине у 2018. години.

Чекало се 25 сати на новосадски дерби и - очекивано - малобројна публика на "Карађорђу" није могла да види Бог зна какав фудбал због лошег терена...

После 90 минута фудбала није било голова (0:0), тако да ће Војводина и Пролетер пролеће дочекати са идентичним учинком. Сланобарцима је то свакако "ветар у леђа" после уласка у Суперлигу, док је за "стару даму" далеко од доброг резултата.

Војводина је уписала само четири победе на свом стадиону, од тога једну баш против Пролетера, али нису успели да и други пут ове сезоне надиграју екипу Драгана Радојичића.

Пред Војводином је и месец дана расплета, чека се да се види ко ће постати тренер - да ли је то Милан Ђуричић, који је тренутно најближи клупи "лала", или је то можда Ненад Лалатовић, коме се све више остаје у Радничком из Ниша.

У игри је и даље Радован Кривокапић, који је од преузимања екипе уписао победу и три ремија, али то вероватно није недовољно добро да убеди челнике "да је он тај".

Последњи меч му се заиста не може узети "за зло" пошто је његова екипа на веома лошем терену "Карађорђа", на температури испод нуле, била боља од ривала, на крају имала и играча више после искључења Немање Човића, али није успела да слави.

Јасно је да екипи недостаје и квалитет за циљеве који су постављени...

Војводина: Роцков - Лазаревић, Граовац, Саничанин, Антић - Ђурић, Милојевић, Гојков, Месаровић (од 67. Ђуричин), Нешковић (од 86. Бједов) - Гајић.

Пролетер: Елесин - Митровић, Андрејевић, Ламбулић, Човић - Шћепановић (од 76. Новаковић), Миросављев (од 82. Вукобратовић), Чоловић (од 90. Раденовић), Букорац - Танасин, Вујаклија.

Резултати 21. кола:

петак

Партизан - Мачва 0:0

субота

Радник – Бачка 3:2 (2:1)
/Златановић 10, Стојановић пен 38, Даноски 51 - Мићић 15, Грабеж 70/

недеља

Спартак – Вождовац 3:2 (0:2)
/Обрадовић 62, Торбица 77, Ћаласан 90+5п - Луковић 28, Зличић 42/

Војводина – Пролетер 0:0

Чукарички – Црвена звезда 1:2 (1:2)
/Стојановић 27 - Бен 24п, Боаћи 30/

игра се у понедељак:

Земун – Динамо (13.00)
Младост – Рад (15.00)
Напредак – Раднички Ниш (15.00)

Табела: Црвена звезда 59, Раднички (-1) 47, Партизан 44, Чукарички 39, Напредак (-1) 33, Младост (-1) 32, Пролетер 28, Војводина 28, Радник 28, Мачва 22, Вождовац 19, Спартак 19, Бачка 18, Земун (-1) 15, Рад (-1) 15, Динамо (-1) 7.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар