"Ispod nule" u Novom Sadu - na terenu "nula"!

"Nula" na Karađorđu u novosadskom derbiju! Fudbaleri Vojvodine i Proletera igrali su nerešeno bez golova u 21. kolu Superlige Srbije.  Nije bilo golova u derbiju Novog Sada, tako da će Proleter i Vojvodina dočekati proleće sa identičnim učinkom. . .  Golmani u glavnim rolama na Karađorđu, Radniku propalo zimovanje u plej-ofu! Mada su sve tri ekipe poravnate na koti 28. . .

Fudbal 17.12.2018 | 08:15
"Ispod nule" u Novom Sadu - na terenu "nula"!
Dve novosadske ekipe su na pauze otišle sa po 28 bodova.

U ovom meču nije viđeno puno prilika, kao ni kvalitetnog fudbala, i podela bodova je bila najpravedniji rezultat.

Meč je obeležio crveni karton za goste iz Proletera u 87. minutu 

Proleter je na sedmom, a Vojvodina na osmom mestu u fudbalskom prvenstvu Srbije.

Jedini ishod koji nije odgovarao Radniku. Remi na “Karađorđu”. I baš to se i desilo u sudaru Vojvodine i Proletera u Novom Sadu. Remi bez golova, koji Surduličane ostavlja ne devetoj poziciji, dok novosadski rivali zimuju na mestima koja vode u plej-of.

Istina, sva tri kluba na pauzu idu poravnati na koti od 28 osvojenih bodova, ali kako Radnik ima gol razliku u minusu onda Proleter i Voša imaju prednost. Voša doduše ima i 1:0 iz prvog sudara sa Proleterom, pa i 1:0 iz duela sa Radnikom u avgustu. Mada je još rano za kalkulacije, na proleće će se odigrati još devet kola pre no što se bude odlučivalo o tome ko će u plej-ofu, a ko u plej-aut. Ali tek da notiramo da za sada Voša ima prednost u odnosu Radnik i Proleter, a sudeći po jesenjoj polusezoni baš će se ova tri tima boriti za dva mesta u plej-ofu.

Imala je Voša danas i prednost igrača više zbog isključenja Nemanje Čovića u 84. minutu, ali tada je već bilo kasno. Svoje šanse domaći su propustili još ranije. Ili drugačije rečeno, golman Proletera Vladan Elesin imao je svoje veče na Karađorđu. Barem tri puta zaustavio je opasne nalete Voše, a u dva navrata su udarci Milana Đurića iz slobodnjaka išli tik pored gola. Na drugoj strani videli smo udarac Srđana Šćepanovića i dobru reakciju Emila Rockova, Vošinog golmana koji je uoči utakmice odigrane pred oko 200 navijača dobio priznanje navijača za najboljeg igrača Vojvodine u 2018. godini.

Čekalo se 25 sati na novosadski derbi i - očekivano - malobrojna publika na "Karađorđu" nije mogla da vidi Bog zna kakav fudbal zbog lošeg terena...

Posle 90 minuta fudbala nije bilo golova (0:0), tako da će Vojvodina i Proleter proleće dočekati sa identičnim učinkom. Slanobarcima je to svakako "vetar u leđa" posle ulaska u Superligu, dok je za "staru damu" daleko od dobrog rezultata.

Vojvodina je upisala samo četiri pobede na svom stadionu, od toga jednu baš protiv Proletera, ali nisu uspeli da i drugi put ove sezone nadigraju ekipu Dragana Radojičića.

Pred Vojvodinom je i mesec dana raspleta, čeka se da se vidi ko će postati trener - da li je to Milan Đuričić, koji je trenutno najbliži klupi "lala", ili je to možda Nenad Lalatović, kome se sve više ostaje u Radničkom iz Niša.

U igri je i dalje Radovan Krivokapić, koji je od preuzimanja ekipe upisao pobedu i tri remija, ali to verovatno nije nedovoljno dobro da ubedi čelnike "da je on taj".

Poslednji meč mu se zaista ne može uzeti "za zlo" pošto je njegova ekipa na veoma lošem terenu "Karađorđa", na temperaturi ispod nule, bila bolja od rivala, na kraju imala i igrača više posle isključenja Nemanje Čovića, ali nije uspela da slavi.

Jasno je da ekipi nedostaje i kvalitet za ciljeve koji su postavljeni...

Vojvodina: Rockov - Lazarević, Graovac, Saničanin, Antić - Đurić, Milojević, Gojkov, Mesarović (od 67. Đuričin), Nešković (od 86. Bjedov) - Gajić.

Proleter: Elesin - Mitrović, Andrejević, Lambulić, Čović - Šćepanović (od 76. Novaković), Mirosavljev (od 82. Vukobratović), Čolović (od 90. Radenović), Bukorac - Tanasin, Vujaklija.

Rezultati 21. kola:

petak

Partizan - Mačva 0:0

subota

Radnik – Bačka 3:2 (2:1)
/Zlatanović 10, Stojanović pen 38, Danoski 51 - Mićić 15, Grabež 70/

nedelja

Spartak – Voždovac 3:2 (0:2)
/Obradović 62, Torbica 77, Ćalasan 90+5p - Luković 28, Zličić 42/

Vojvodina – Proleter 0:0

Čukarički – Crvena zvezda 1:2 (1:2)
/Stojanović 27 - Ben 24p, Boaći 30/

igra se u ponedeljak:

Zemun – Dinamo (13.00)
Mladost – Rad (15.00)
Napredak – Radnički Niš (15.00)

Tabela: Crvena zvezda 59, Radnički (-1) 47, Partizan 44, Čukarički 39, Napredak (-1) 33, Mladost (-1) 32, Proleter 28, Vojvodina 28, Radnik 28, Mačva 22, Voždovac 19, Spartak 19, Bačka 18, Zemun (-1) 15, Rad (-1) 15, Dinamo (-1) 7.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar