БЕЛ: Трећи брат Азар шокирао Андерлехт!

Фудбал у породичном ДНК! Гол и изнуђен пенал Килијана Азара за сензационалну победу Серкл Брижа.

Фудбал 16.12.2018 | 21:00
БЕЛ: Трећи брат Азар шокирао Андерлехт!
Клуб Бриж је уштопован у дуелу са Кортрајком, Антверпен је изгубио против Васланд Беверена, Андерлехт је имао лепу шансу да им се приближи на само бод заостатка, али Килијан Азар, млађи брат Челсијевог Едена и Борусијиног  Торгана, као да је чекао праву утакмицу да покаже да није он ружно паче фамилије. Гол и изнуђен пенал трећег од четири брата Азар донели су Серкл Брижу сензационалну победу против Андерлехта од 2:1.

Већ у деветом минуту Килијан Азар је наговестио да би данас могао да буде тај дан. Дан када ће показати да би и он био ближе озбиљном европском фудбалу да није било операције колена због које је пропустио скоро целу сезону 2016/2017 када је још био члан Ујпешта. Лета 2017. узео га је Челси – мора да је и Еден ту уплео прсте? – али ни у У23 тиму Плаваца Килијан није био најстандарднији. Није ни ове сезоне на каљењу у Серклу, али данас је показао да и у њему има трагова тог фудбалског гена породице Азар.

У деветом минуту дакле избио је сам пред голмана Томе Дидијона и из другог покушаја успео да га матира за вођство од 1:0. Вратио се фаворизовани гост из Брисела на време преко Питера Геркенса, али Андерлехт једноставно није имао решење за Килијана Азара. Почетком другог полувремена још једном је измакао пажњи чувара, Енди Нахар је потценио Килијанову брзину, није она баш као у имењака Мбапеа, али је била довољна да се изнуди пенал. Ђани Бруно је био сигуран егзекутор и Серкл је славио и учинио велику услугу градском ривалу Клуб Брижу.

Разлика у односу на Андерлехт и даље је четири бода. Генк је још четири степеника изнад, а тек треба да као домаћин одигра свој меч 19. кола Про лиге. Против Остендеа. Шанса коју Штрумфови не би смели да испусте, јер би могли да најближим ривалима одмакну на чак седам бодова. Андерлехту на чак 11.

Про лига, 19. коло:

Петак

Шарлроа - Гент 2:0 (0:0)
/Осимхен 87, Дијанди 90+5/

Субота

Кортрајк - Клуб Бриж 0:0

Еупен - Мускрон 1:0 (0:0)
/Пуралигањи 58/

Локерен - Синт Тројден 2:0 (1:0)
/Мирић 33, Терки 84/

Антверпен - Беверен 0:2 (0:0)
/Ферстрате 48, Велиос 90+4/

Недеља

Серкл Бриж - Андерлехт 2:1 (1:1)
/Азар 9,  Бруно 58 – Геркенс 22/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар