BEL: Treći brat Azar šokirao Anderleht!

Fudbal u porodičnom DNK! Gol i iznuđen penal Kilijana Azara za senzacionalnu pobedu Serkl Briža.

Fudbal 16.12.2018 | 21:00
BEL: Treći brat Azar šokirao Anderleht!
Klub Briž je uštopovan u duelu sa Kortrajkom, Antverpen je izgubio protiv Vasland Beverena, Anderleht je imao lepu šansu da im se približi na samo bod zaostatka, ali Kilijan Azar, mlađi brat Čelsijevog Edena i Borusijinog  Torgana, kao da je čekao pravu utakmicu da pokaže da nije on ružno pače familije. Gol i iznuđen penal trećeg od četiri brata Azar doneli su Serkl Brižu senzacionalnu pobedu protiv Anderlehta od 2:1.

Već u devetom minutu Kilijan Azar je nagovestio da bi danas mogao da bude taj dan. Dan kada će pokazati da bi i on bio bliže ozbiljnom evropskom fudbalu da nije bilo operacije kolena zbog koje je propustio skoro celu sezonu 2016/2017 kada je još bio član Ujpešta. Leta 2017. uzeo ga je Čelsi – mora da je i Eden tu upleo prste? – ali ni u U23 timu Plavaca Kilijan nije bio najstandardniji. Nije ni ove sezone na kaljenju u Serklu, ali danas je pokazao da i u njemu ima tragova tog fudbalskog gena porodice Azar.

U devetom minutu dakle izbio je sam pred golmana Tome Didijona i iz drugog pokušaja uspeo da ga matira za vođstvo od 1:0. Vratio se favorizovani gost iz Brisela na vreme preko Pitera Gerkensa, ali Anderleht jednostavno nije imao rešenje za Kilijana Azara. Početkom drugog poluvremena još jednom je izmakao pažnji čuvara, Endi Nahar je potcenio Kilijanovu brzinu, nije ona baš kao u imenjaka Mbapea, ali je bila dovoljna da se iznudi penal. Đani Bruno je bio siguran egzekutor i Serkl je slavio i učinio veliku uslugu gradskom rivalu Klub Brižu.

Razlika u odnosu na Anderleht i dalje je četiri boda. Genk je još četiri stepenika iznad, a tek treba da kao domaćin odigra svoj meč 19. kola Pro lige. Protiv Ostendea. Šansa koju Štrumfovi ne bi smeli da ispuste, jer bi mogli da najbližim rivalima odmaknu na čak sedam bodova. Anderlehtu na čak 11.

Pro liga, 19. kolo:

Petak

Šarlroa - Gent 2:0 (0:0)
/Osimhen 87, Dijandi 90+5/

Subota

Kortrajk - Klub Briž 0:0

Eupen - Muskron 1:0 (0:0)
/Puraliganji 58/

Lokeren - Sint Trojden 2:0 (1:0)
/Mirić 33, Terki 84/

Antverpen - Beveren 0:2 (0:0)
/Ferstrate 48, Velios 90+4/

Nedelja

Serkl Briž - Anderleht 2:1 (1:1)
/Azar 9,  Bruno 58 – Gerkens 22/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar