ИТА: Крунић само разљутио Фиорентину!

"Виола" прекинула црну серију дугу осам утакмица! Фудбалери Фиорентине победили су Емполи са 3:1, у 16. колу Серије А.  У дербију Тоскане Емполи повео голом бх. репрезентативца, али је тим из Фиренце преокренуо и на крају сигурно славио.  Чолито окренуо дерби, поништио Крунића и огрејао Фиренцу после два и по месеца! Кваљарела игра фудбал каријере! Симеоне је јунак Фиорентине, Сасуоло за Европу.

Фудбал 16.12.2018 | 17:45
ИТА: Крунић само разљутио Фиорентину!
Фиорентина је победила после преокрета, пошто је Емполи водио голом Радета Крунића. Стрелци за домаћина били су Кевин Миралас, Ђовани Симеоне и Брајан Дабо.

Клуб из Фиренце је прекинуо низ од осам утакмица без победе у италијанском првенству. Сада има 22 бода и заузима осмо место на табели.

Српски репрезентативац Никола Миленковић пропустио је овај сусрет јер је одрађивао суспензију због црвеног картона. 

Бољи пласман Фиорентине спречили су Сасуоло и Сампдорија, који су такође остварили победе. 

Сампдорија је као домаћин са 2:0 победила Парму, док је Сасуоло истим резултатом био бољи од Фрозинонеа у гостима. 

Сасуоло је шести са 24, а Сампдорија седма на табели са 23 бода.

На крилима Ђованија „Чолита“ Симеонеа, Фиорентина је преокренула тоскански дерби и савладала захуктали Емполи 3:1. Виола је прекинула црну серију без победе која је трајала дуже од два и по месеца. Последњи пут је Виола освојила три бода крајем септембра. А исто тако је прекинула и серију локалног ривала који је у претходна четири кола освојио чак 10 бодова!

А деловало је на почетку да ће Виолино мучење да се настави и да ће Емполи опет освојити бодове. Раде Крунић је у 24. минуту крунисао контру и асистенцију Капута.

Емполи је био бољи у првих пола сата, имао и шансу преко Капута када је Лафон добро интервенисао. Али, Виола је успела да у 40. минуту изједначи и спаси се пред одлазак на одмор. Помало заборављени Кевин Миралас је другу утакмицу заредом пошто му је фантастично асистирао Ђовани Симеоне.

Изједначење вратило домаћи тим у животу и после 15 минута игре у другом олувремену, „Чолито“ Симеоне је опет био кобан за локалног ривала. Аргентинац је после асистенцију додао и гол гавом, а потом геситкулирао прстом на уста према гостујућим навијачима, па су саиграчи морали да га смирују.

Имао је потом и Кјеза добру шансу за 3:1, али је промашио, да би суперталентовани Лафон у 76. минуту чудесном парадом спречио Капута да изједначи. Уследила је контра, трк Дабоа са центра и шут са 20 метара којим је решено питање победника.

Сампдорија је у успону, а Парма у паду форме. Видело се то и данас на Ферарису где је Самп са два гола у три минута паторсирао Крсташе - 2:0. А главни узрок Сампдоријине добре форме је неуништиви ветеран Фабио Кваљарела. Чудесни нападач који ће за месец дана напунити 36 година игра фудбал каријере. Шесту утакмицу заредом у Серији А се уписао у стрелце што му се није десило никада у каријери. Сат и кусур су домаћи ломил отпор ослабљених гостију из Парме и коначно га сломили у 63. минуту. Сјајну акцију Сале и Прета, крунисао је Ђанлука Капрари. Само три минута касније су опет Сала и Прет пробили по десној страни, Белгијанац центрирао, а Кваљарела дао прелеп гол главом. Пробио се на 39. место вечне листе стрелаца у италијанском првенству. Прескочио је легенадрног Ћића Грацијанија и сада има 131 гол. испред су легенде попут Алтобелија (132), Пруца (133), Кјезе (138), Монтеле (141)... 

Фрозиноне је држао фудбалску лекцију Сасуолу 40 и кусур минута, а онда је доживео хладан туш и поражен је 0:2. Новајлија заиста није имао среће, промашио је сјајне шанс,е а онда је Аријаудо на истеку првог полувремена сам себи затресао мрежу против бившег клуба. У другом полувремену је Берарди лепим голом преломио питање победника и лансирао Де Зербијев тим на шесто место на табели и позицију која води у Европу. 

Од српских фудбалера, није било суспендованих Миленковића (Фиорентина) и Ђуричића (Сасуола), док је Влаховић цео меч преседео на клупи Виоле.  

Послије торинског "Дербија дела Моле", у којем је Јувентус у суботу минималним резултатом поразио градског ривала Торино, у 16. колу одигран је још један комшијски дерби, онај тоскански између Фиорентине и Емполија, а домаћин је славио након преокрета 3:1 (1:1).

Гости су средином првог полувремена повели голом Радета Крунића и чинило се тада да "виола" ни 11. годину заредом неће успјети да у првенственом мечу савлада љутог ривала пред својим навијачима.

Ипак, гол бх. репрезентативца био је све што су урадили гости. Као да је разљутио домаће играче, који су до одласка на одмор успјели анулирати предност ривала, а у наставку меча постићи још два поготка и дођу до сигурног славља.

Прво је у 40. минуту на 1:1 изједначио Кевин Мираљас, да би у другом полувремену погађали Ђовани Симеоне и Брајан Дабо.

Са ова три бода тим из Фиренце, у чијим редовима није било Николе Миленковића због црвеног картона који је зарадио у прошлом колу против Сасуола, пробио се до осме позиције и коначно прекинуо црну серију од осам сусрета без славља.

У осталим мечевима који су већ одиграни данас, тријумфе резултатом 2:0 остварили су Сампдорија против Парме, односно Сасуоло у гостима против Фрозинонеа, док у "матине" термину, у дуелу СПАЛ-а и Кјева, није било голова.

Радовановић једини на терену у ремију СПАЛ и Кјева. Фудбалери СПАЛ и Кјева играли су нерешено без голова у 16. колу Серије А.

Иван Радовановић је од српских фудбалера једини био на терену. Он је играо целу утакмицу за Кјево и добио жути картон.

Вања Милинковић-Савић из Спала и Филип Ђорђевић, Ненад Томовић и Страхиња Танасијевић из Кјева су били на клупама за резерве.

СПАЛ има 16 бодова и заузима 16. место на табели италијанског првенства.

Кјево је последњи са четири. Клуб из Вероне, који је сезону почео са минус три бода, још нема победу, али је у последње четири утакмице везао четири ремија.

Очекивана нула! Спал и Кјево играли без голова - 0:0.

Није баш дуел СПАЛ-а и Кјева онај који ће вас прикуцати за телевизор, некако код окршаја оваквих тимова и можемо да очекујемо да неће бити голова, па је и овај сусрет завршен резултатом - 0:0.

Некако се чекао један гол који би све решио, али њега није било. Домаћин је за нијансу имао бољи посед лопте, али су Летећи магарци имали већи број шутева у оквир гола. Какогод, ниједна лопта није завршила у мрежи.

Српски интернационалац Иван Радовановић одиграо је свих 90 минута, док су Ненад Томовић, Филип Томовић и Страхиња Танасијевић били на клупи код Кјева. Вања Милинковић Савић је преседео меч на клупи за СПАЛ.

После овог бода СПАЛ је на 16 бодова, Ово му је четврти реми на последњих пет утакмица. Кјеву је пети реми на последњих пет утакмица!

Зато и кажемо да је било за очекивати да буде X.

СЕРИЈА А - 16. КОЛО:

СПАЛ - Кјево 0:0

Фиорентина - Емполи 3:1 (1:1)
/Мираљас 40, Симеоне 59, Дабо 78 - Крунић 24/

Фрозиноне - Сасуоло 0:2 (0:1)
/Арјаудо 43 аг, Берарди 58/

Сампдорија - Парма 2:0 (0:0)
/Прат 66, Кваљарела 70/

Каљари - Наполи (18.00)
Рома - Ђенова (20.30)

Одиграно у суботу:

Интер - Удинезе 1:0 (0:0)
/Икарди 76 пен/

Торино - Јувентус 0:1 (0:0)
/Роналдо 70 пен/

У понедјељак:

Аталанта - Лацио (20.30)

У уторак:

Болоња - Милан (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 46, Наполи (-1) 35, Интер 32, Милан (-1) 26, Лацио (-1) 25, Сасуоло 24, Сампдорија 23, Фиорентина 22, Торино 22, Аталанта (-1) 21, Рома (-1) 21, Парма 21, Каљари (-1) 17, Емполи 16, Ђенова (-1) 16, СПАЛ 16, Удинезе 13, Болоња (-1) 11, Фрозиноне 8, Кјево 4*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар